News

Se închide traficul pe Transfăgărăşan şi pe Transalpina

16.10.2020 | 15:53
Se inchide traficul pe Transfagarasan si pe Transalpina
ADVERTISEMENT

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță într-un comunicat de presă că sectoarele de munte de pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închid circulaţiei începând de marţi, 20 octombrie.

Prin urmare, nu se va mai circula pe drumurile montane  DN 7C şi DN 67C,  între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, precum și între Rânca și Curpat.

ADVERTISEMENT

Măsura este valabilă pentru toate categoriile de autovehicule și vine în contextul fenomenelor meteorologice imprevizibile din aceste zone.

Vremea rea închide traficul pe Transfăgărășan și Transalpina

Nu este pentru prima dată când autoritățile iau astfel de decizii în funcție de condițiile meteo. A devenit deja o tradiție ca Transfăgărășanul să fie închis în perioada iernii.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, circulația rutieră nu se mai poate desfăşura în condiții de maximă siguranță. Prin urmare, la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, de la Bâlea Cascadă.

Conform Normativului AND 615-2020 privind circulaţia rutieră pe drumurile montane DN7C (Transfăgărăşan) şi DN67C (Transalpina), începând de marţi, 20.10.2020, circulaţia rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menţionate anterior, după cum urmează:

ADVERTISEMENT
  • DN 7C, între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada)
  • DN 67C, între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat)

Precizăm că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone.

ADVERTISEMENT

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

ADVERTISEMENT