Life

Se încing spiritele în folclorul românesc! Steliana Sima pune tunurile pe Gheorghe Turda: „Mincinos, îmbârligător și parșiv”

16.03.2021 | 17:14
Se incing spiritele in folclorul romanesc Steliana Sima pune tunurile pe Gheorghe Turda Mincinos imbarligator si parsiv
ADVERTISEMENT

Ziua și scandalul în folclorul românesc. După Maria Dragomiroiu, care a atacat-o fără menajamente pe Elena Merișoreanu, este rândul Stelianei Sima să-i declare război unui coleg de breaslă.

În momentul în care Cătălin Măruță, în emisiunea căruia era invitată, l-a adus în discuție pe Gheorghe Turda și a rugat-o să-l caracterizeze în trei cuvinte îndrăgita interpretă nu s-a mai putut abține și a spus tot ce avea pe suflet.

ADVERTISEMENT

Este mincinos, îmbârligător și parșiv”, a răspuns aceasta, rememorând, totodată, momente mai puțin plăcute din perioada în care cânta în Ansamblul Ciocârlia, condus chiar de fostul general în rezervă.

Steliana Sima dă de pământ cu Gheorghe Turda

Eram la Ansamblul Ciocârlia: eu, Mioara Velicu și Mioara Pitulice. Pe Mioara Velicu a făcut-o să plece până la urmă de acolo. El era șef și ne chema pe rând în birou.

ADVERTISEMENT

Îmi zicea mie: ”vezi că alea două te vorbesc de rău, tu ești tânără, nu știi”. Ne îmbârliga. Apoi o cheamă pe Mioara. Și ei îi zicea la fel: ”vezi că Sima nu ți-e prietenă!”.

Parșiv e că vrea să pară ceea ce nu e. Nu e cel imaculat, domnul general! E general în rezervă, a fost făcut după aceea, un fel de general.

ADVERTISEMENT

Știi cât m-a atacat cât am fost la Ciocârlia? Dacă îi spui acum, nu mai recunoaște. De ce nu a reabilitat el Rapsodia, că de acolo a mâncat? Aici a venit și și-a luat gradele. El trăiește din amintiri”, a dezvăluit Steliana Sima în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Gheorghe Turda: „Bazaconii, minciuni. Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”

În replică, Gheorghe Turda a negat vehement acuzațiile mai tinerei sale colege de breaslă și i-a reamintit de scandalul în care a fost implicat la acea vreme, tocmai pentru că a insistat să-i acorde marele premiu al festivalului Floare de Colț, deși „nu știa nimeni de ea”.

ADVERTISEMENT

Nu are cu nimic dreptate în ceea ce a declarat, și să nu mă pună să dau declarații despre ea și activitatea ei artistică. Nu intru în polemică cu ea, în loc să-mi mulțumească pentru că eu am pus-o la comanda Ansamblului Ciocârlia.

N-am ce să comentez de bazaconiile pe care le-a declarat, minciuni! Eu i-am dat primul ei premiu, la Floarea de colț, nu știa nimeni de ea. M-am certat cu restul să-i dau ei marele premiu. Eu am pus-o la comandă în Ansamblul Ciocârlia pentru că eram șeful ei direct.

Nu comentez cultura ei, relațiile ei și ce persoane au ajutat-o să ajungă în funcții de comandă, la Ciocârlia. Nu mă cobor la nivelul ei de percepere, inteligență și, mă rog, altele…

Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. Tot ce am făcut eu în Ansamblul Ciocârlia, a distrus ea și cu altcineva!”, a reacționat Gheorghe Turda.

ADVERTISEMENT
Tags: