Sport

Se încinge lupta la titlul din Premier League! Ce şanse au Manchester City, Arsenal şi Manchester United la coroana Angliei

Manchester City, Arsenal şi Manchester United luptă pentru titlul din Premier League, iar "războiul" se anunţă unul foarte încins.
17.02.2023 | 11:15
Se incinge lupta la titlul din Premier League Ce sanse au Manchester City Arsenal si Manchester United la coroana Angliei
Manchester City, Arsenal şi Manchester United se luptă pentru titlul de campioană a Angliei (colaj foto: FANATIK)
ADVERTISEMENT

Victoria lui Manchester City din derby-ul cu Arsenal, scor 3-1, a deschis total lupta pentru titlul de campioană în Premier League. Cele două rivale se află la egalitate de puncte, câte 51, dar cu “tunarii” având un meci mai puţin, în timp ce Manchester United, aflată la 5 puncte în urmă, e gata să profite de orice pas greşit.

Manchester City, marea favorită la câştigarea titlului în Premier League. Ce argumente are campioana en-titre

Manchester City a revenit puternic în lupta pentru titlu, după ce, la un moment dat, Arsenal reuşise să se distanţeze în fruntea Premier League. Mai mult decât atât, după înfrângerea din derby-ul cu Manchester United, Pep Guardiola susţinea că nu poate câştiga un nou trofeu în prima ligă a Angliei, însă lucrurile s-au schimbat total.

ADVERTISEMENT

De departe, cel mai important argument al lui Manchester City este Erling Haaland. Norvegianul a punctat cu Arsenal şi a ajuns la 26 de goluri în 22 de meciuri din Premier League, iar reuşitele lui au fost de cele mai multe ori vitale pentru campioana Angliei.

Un alt mare avantaj pentru Manchester City este programul din următoarele 15 etape. Până la finalul sezonului, la capitolul meciuri tari, “cetăţenii” mai au de jucat cu Newcastle United, Liverpool, Arsenal şi Chelsea. Toate aceste partide sunt programate pe teren propriu, unde trupa lui Pep Guardiola a pierdut doar 5 puncte în actualul sezon şi este cea mai bună din prima ligă a Angliei.

ADVERTISEMENT

Va fi Champions League o miză mai importantă pentru Pep Guardiola?!

Singurul impediment pentru Manchester City în lupta pentru titlu poate fi parcursul din Liga Campionilor. Este trofeul la care visează şeicii şi antrenorul spaniol, iar primul pas va fi dubla cu RB Leipzig, în optimile de finală. Duelurile importante vor începe, cel mai probabil, din faza sferturilor, când programul “cetăţenilor” se va aglomera serios.

Arsenal a picat cel mai important test, dar încă stă la mâna ei. “Tunarii” au trei deplasări de foc

La egalitate de puncte cu Manchester City, Arsenal are un meci mai puţin şi este la mâna ei. Restanţa cu Everton este programată pe 1 martie, dar “tunarii” nu trebuie să mai facă paşi greşiţi, ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei meciuri din Premier League, când au obţinut doar 1 punct din 9 posibile.

ADVERTISEMENT

Testul cu Manchester City a fost picat, după 1-3 pe teren propriu, iar mitul invincibilităţii pe teren propriu, în actualul sezon din Premier League, a căzut. Până la începutul lunii martie, londonezii nu sunt cu gândul la cupele europene, astfel că se pot concentra 100% pe competiţia internă.

Marele impediment în lupta la titlul este programul. Arsenal are trei deplasări de foc, cu Liverpool, Manchester City şi Newcastle United. Jucătorii lui Mikel Arteta mai au un singur derby pe teren propriu, cu Chelsea, în etapa a 34-a.

ADVERTISEMENT

Manchester United stă la pândă şi vrea să profite de duelul Arsenal – Manchester City

Pe ultimul loc în etapa a 2-a, după două înfrângeri, Manchester United a urcat încet spre podium şi fanii “diavolilor” au început să viseze la primul titlu după 10 ani de aşteptare. Cu toate acestea, formaţia de pe “Old Trafford” se află acum la 5 puncte în spatele celor două mari favorite la primul loc.

La fel ca Arsenal, Manchester United are trei deplasări grele, la Liverpool, Newcastle United şi Tottenham. De asemenea, “diavolii” mai au şi un meci cu Chelsea, dar pe teren propriu, unde nu au mai pierdut din prima etapă.

Marea problemă a lui Manchester United este inconstanţa în rezultate, dar şi startul slab de sezon, cu două înfrângeri în primele două etape. În plus, Erik ten Hag nu are prea multe soluţii pe banca de rezerve, iar trupa de pe “Old Trafford” este în prezent implicată în trei competiţii şi va juca, la finalul lunii februarie, finala Cupei Ligii Angliei.


  • 1,81 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul Aston Villa – Arsenal

ADVERTISEMENT