News

Se înființează Poliția Școlilor! Ce îi așteaptă pe elevi și pe părinți

28.08.2019 | 21:12
Se infiinteaza Politia Scolilor Ce ii asteapta pe elevi si pe parinti

Cazul crimelor petrecute recent la Caracal, unde două tinere de 15, respectiv 19 ani au căzut victime lui Gheorghe Dincă, un fost mecanic auto din oraș, ar putea duce la apariția unei noi instituții în statul român. Este vorba despre Poliția Școlilor, structură care ar urma să funcționeze în cadrul Jandarmeriei Române, cu scopul de a asigura o mai bună protecție a elevilor în școli, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai petreacă pe viitor.

Mesajul lui Alexandru Cumpănașu despre înființarea Poliției Școlilor

Anunțul a fost făcut chiar de Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, una dintre adolescentele răpite, violate și probabil ucise de monstrul din Caracal. În cadrul unei declarații de presă susținute la capătul întrevederii cu ministrul de Interne, Mihai Fifor, acesta a anunțat că oficialul și-a dat acordul de principiu pentru înființarea Poliției Școlilor. Urmează acum ca președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României să revină cu un draft al acestui proiect.

Am vorbit cu ministrul de Interne de înființarea Poliției a școlilor, dar separat de ceea ce este acum. O instuție separată, domnul ministru ar fi în principiu de acord. Urmează ca în zilele următoare să vin cu draftul de proiect pe care l-am cunstituit împreună cu colegii mei. Această poliție a școlilor, o să numim la fiecare unitate școlară câte un jandarm, care poate avea acces și în interiorul unității de învățământ, astfel încât elevii să se simtă în siguranță și mai ales să dispară rechinii aceștia din jurul liceelor. A rămas așadar să vin cu proiectul și să discutăm, dar de principiu este de acord cu această nouă instituție care să funcționeze în cadrul Jandarmeriei Române, a explicat Alexandru Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu a propus înființarea Ministerului de Interne. Sursa foto: adevarul.ro
Alexandru Cumpănașu a propus înființarea Ministerului de Interne. Sursa foto: adevarul.ro

Alexandru Cumpănașu este păzit în Jandarmi

Totodată, unchiul Alexandrei Măceșanu a anunțat că a solicitat protecție din partea Ministerului de Interne, după ce ar fi avut parte de amenințări din partea unor clanuri mafiote. Prin urmare, deși inițial Poliția trebuia să se ocupe de acest aspect, Mihai Fifor a decis să apeleze la Jandarmerie.

Am solicitat MAI asigurarea protecţiei mele şi a familiei în această perioadă. Lupta cu clanurile mafiote din stat şi din afara lui i-a făcut pe unii s-o ia razna şi să mă ameninţe pe mine şi familia mea cu moartea dar şi alte forme de ameninţare. Am urmat calea legală şi am informat Parchetul General şi MAI. Care au dispus măsurile pe care le-au considerat necesar în funcţie de informaţiile predate dar şi cele pe care aceştia le deţin”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.