Sport

Se îngroașă gluma în scandalul banilor pentru arbitri din Spania: ”Pot să ajut Barcelona cu VAR”

Clubul FC Barcelona stă pe un butoi cu pulbere din cauza ultimului scandal în care este implicat, cel în care este acuzat că a dat șpăgi uriașe arbitrilor.
08.03.2023 | 17:18
Se ingroasa gluma in scandalul banilor pentru arbitri din Spania Pot sa ajut Barcelona cu VAR
Clubul FC Barcelona stă pe un butoi cu pulbere din cauza ultimului scandal în care este implicat, cel în care este acuzat că a dat șpăgi uriașe arbitrilor. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Catalanii sunt protagoniștii unui caz în care sunt investigață pentru că ar fi plătit aproximativ 7 milioane de euro către Jose Maria Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, în perioada 2001-2018.

Noi detalii despre scandalul cu arbitrii în care este implicat clubul Barcelona

Însă, asta nu e tot. Noi dezvăluiri despre implicarea Barcelonei în scandalul banilor către arbitri ies la suprafață. Iar tensiunea este din ce în ce mai mare la clubul catalan, care ar putea fi târât într-un proces care să-i dăuneze grav.

ADVERTISEMENT

Publicația El Mundo, citată de Marca, a venit cu noi dovezi în care arată legătura strânsă dintre Jose Maria Enriquez Negreira și Barcelona. În 2020, fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor și-a oferit expertiza pentru tehnologia VAR, care fusese introdusă cu doi ani mai devreme.

”Pot să vă ajut cu VAR. Ar fi fost mai bine cu mine. Dacă vă interesează, contactați-mă!”, a fost mesajul pe care Negreira l-a transmis Consiliului de Administrație al grupării de pe Camp Nou, într-un sezon în care Barca a contestat multe decizii ale sistemului de arbitraj video.

ADVERTISEMENT

Deși șefii Barcelonei nu a răspuns la oferta lui Negreira, vestea a stârnit noi tensiuni în acest caz, mai ales că formația catalană a beneficiat de foarte multe decizii favorabile din partea VAR în acest sezon.

Laporta denunță o campanie de denigrare

Procuratura catalană urmează să depună o plângere împotriva FC Barcelona şi a fostului său preşedinte Josep Maria Bartomeu pentru că i-au plătit aproape şapte milioane de euro fostului conducător al arbitrajului spaniol, Jose Maria Enriquez Negreira.

ADVERTISEMENT

Pentru a se apăra, în ciuda faptului că nu este subiectul plângerii, dar mai ales pentru a-şi proteja clubul, actualul președinte Joan Laporta a ținut să precizeze că Barcelona nu a cumpărat niciodat vreun arbitru.

”Să fie clar că Barca nu a cumpărat niciodată un arbitru şi nici nu a intenţionat să cumpere arbitri. Absolut niciodată. Greutatea faptelor îi contrazice pe cei care încearcă să schimbe naraţiunea”, a declarat Laporta, condamnând o campanie de denigrare.

ADVERTISEMENT

Barcelona este una dintre cele mai importante echipe din lume, însă gruparea de pe “Camp Nou” a trecut prin grave probleme financiare. Perioada petrecută de Josep Maria Bartomeu în fruntea clubului a adus datorii de peste 1,4 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT