News

Se înmulţesc focarele de COVID-19 din România: 26 de angajaţi de la o fabrică, depistaţi pozitiv

06.06.2020 | 20:42
Se inmultesc focarele de COVID19 din Romania 26 de angajati de la o fabrica depistati pozitiv
ADVERTISEMENT

Se înmulțesc focarele de COVID-19 din România! 26 de angajați de la societatea Proinvest Group din Pașcani au fost confirmați cu noul coronavirus, activitatea în secția unde s-a descoperit focarul fiind închisă.

Se înmulţesc focarele de COVID-19 din România

Inițial, au fost depistați pozitiv patru angajați al companiei Proinvest Group din Pașcani, însă în urma testării celor o sută de salariați care lucrează în secția respectivă, încă 22 de angajați au fost confirmați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Toți lucrătorii societății din Pașcani confirmați cu coronavirus au fost transportați la spitalul de Boli Infecțioase și la spitalul CFR, ambele din municipiul Iași, cei mai mulți dintre ei fiind asimptomatici.

“DSP a dispus închiderea secţiei fabricii”

“DSP a dispus închiderea secţiei fabricii. Măsura a fost luată după ce iniţial patru angajaţi au fost depistaţi pozitiv.

ADVERTISEMENT

Testările ulterioare au arătat că încă 22 de angajaţi sunt confirmaţi cu noul coronavirus.

Aceste măsuri au fost luate pentru o perioadă de 14 zile, timp în care angajaţii secţiei sunt izolaţi la domiciliu. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare“, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

20.290 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus în România

Proinvest Group Pașcani este o companie specializată în prelucrarea oțelului și numără în total peste 500 de angajați.

ADVERTISEMENT

Până sâmbătă, 6 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.290 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.419 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.393 de persoane. Alte 95.506 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

ADVERTISEMENT

 

Tags: