Alegeri 2024

Se înmulțesc vocile care semnalează fraude electorale. ”Votul meu nu apare pe procesul verbal, nu a fost luat în considerare!”

Se înmulțesc solicitările de renumărare a voturilor în toată țara. Tot mai multe persoane sesizează faptul că voturile lor nu apar pe procesele-verbale din secții
11.06.2024 | 18:27
Se inmultesc vocile care semnaleaza fraude electorale Votul meu nu apare pe procesul verbal nu a fost luat in considerare
Se înmulțesc acuzațiile de fraudă electorală Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nu doar politicienii cer renumărarea voturilor, acuzând fraude electorale, ci și alegătorii. Jurnalistul Ionuț Toderașcu a sesizat birourile electorale Galați și Vârlezi, după ce a constatat că, pe procesul-verbal de la secția unde a votat, nu apare niciun vot în dreptul formațiunii politice pe care a pus ștampila.

Se înmulțesc vocile care semnalează fraude electorale

Jurnalistul Europa Liberă a solicitat renumărarea voturilor de la Secția 436 din Crăiești, județul Galați și precizează că nereguli au mai fost semnalate și la alte secții de votare din țară.

ADVERTISEMENT

„Unde e votul meu?! Am votat la europarlamentare cu partidul X și astăzi, pe 11 iunie, am intrat să verific procesul verbal de la secția 436 din Crăiești, județul Galați. În dreptul partidului pe care l-am votat apar 0 voturi.

Votul meu nu apare pe procesul verbal, nu a fost luat în considerare! E revoltător! Cer cu insistență renumărarea voturilor.

ADVERTISEMENT

Oricine poate verifica procesul verbal de la orice secție de votare. Accesezi procese verbale-date parțiale, introduci județul și secția de votare, apoi poți vedea datele și fișierele PDF atașate.

Cazuri similare au raportat și alți votanți”, a scris Ionuț Toderașcu pe Facebook.

Probleme la numărarea voturilor au fost sesizate atât în ceea ce privește alegerile locale, cât și pe cele pentru Parlamentul European. Astfel, partidul REPER a solicitat renumărarea voturilor pentru alegerile parlamentare la nivelul întregii țări, după ce au primit peste 100 de sesizări din partea alegătorilor care nu și-au regăsit voturile în procesele-verbale de la secțiile unde au votat.

ADVERTISEMENT

Luni, deputata aceleiași formațiuni politice, Oana Cambera, a cerut renumărarea voturilor la Secția 282 Școala Gimnazială, Tunari, Ilfov, unde a votat împreună cu familia, după ce a constatat că pe procesul-verbal, în dreptul REPER nu era contabilizat niciun vot.

În Capitală, primarii sectoarelor 1 și 2, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, au cerut renumărarea voturilor, după ce au constatat mai multe nereguli în procesele-verbale, unele dintre ele fiind erori admise în scris de președinții secțiilor respective. Clotilde Armand a depus și plângere penală contra președintelui AEP.

ADVERTISEMENT

Acuzații de fraudă electorală sunt cercetate și în Vrancea, Hunedoara, Constanța, Prahova sau Tulcea, precizează Adevărul. În Prahova a fost deschis și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”