Fotbal intern

Se întâmplă în Liga 1 Betano! Cine e președintele de club care încasează prime mai mari ca jucătorii

28.02.2019 | 14:01
Se intampla in Liga 1 Betano Cine e presedintele de club care incaseaza prime mai mari ca jucatorii

Se întâmplă în Liga 1 Betano! Un antrenor și un președinte de club pot încasa prime mai mari ca jucătorii. Astfel, Flavius Stoican, tehnicianul care o pregătește pe Poli Iași poate lua 18.500 de euro numai ca bonusuri, în timp ce salariul său s-ar ridica la 10.000 de euro pe lună dacă intră în primele 6 echipe ale campionatului.

Se întâmplă în Liga 1 Betano!

Nu doar antrenorul ar putea ajunge la o sumă importantă dacă echipa prinde play off-ul. Și președintele executiv, Adrian Ambrosie va încasa prime consistente de peste 18.000 de euro, și în cazul său valoarea fiind peste cea a banilor pe care îi vor ridica jucătorii moldoveni. Ziaruldeiasi.ro scrie că exceptînd retribuția, Ambrosie are parte de bonusuri consistente. Zece mii de euro pentru calificarea în play-off, 200 de euro de punct câştigat în 2018 şi 1.000 de euro pentru victorie în 2019, aşa cum au şi fotbaliştii titulari.

Se schimbă situația pe fluturașul de salariu, în condițiile în care jucătorii au şanse puţine să fie integralişti cap coadă, ceea ce îl face pe preşedintele clubului, al doilea cel mai bine plătit om după Stoican. Tehnicianul încasează 500 de euro pentru fiecare punct câştigat în acest sezon dacă Poli se califică în prima grupă valorică. Astfel, dacă cei de la Iași bat la Piteşti, pe Hermannstadt, termină sezonul cu 37 de puncte, ceea ce duce la o reţetă sigură de 18.500 de euro pentru Stoican numai din prime de rezultat.

Se întâmplă în Liga 1 Betano! Jucatorii echipei CSM Poli Iasi saluta suporterii la finalul meciului de fotbal dintre CSM Politehnica Iasi si FC Botosani, din play out-ul Ligii 1 Orange, disputat pe stadionul Emil Alexandrescu din Iasi, sambata 8 aprilie 2017. SPORT PICTURES
Ieșenii se bucură după un gol marcat în Liga 1 Betano

Calcule financiare la Iași

Pentru Flavius Stoican lucrurile pot merge chiar mai bine. Dacă intră în play off, antrenorului i se prelungește automat contractul cu încă un an. Și salariul îi crește pe măsură, Stoican încasând în condițiile de mai sus 10 mii de euro pe lună. Toate aceste drepturi îi sunt asigurate lui Stoican în urma unui contract încheiat vara trecută de directorul general al clubului, Horia Sabo. Antrenorul ar putea ajunge chiar la un salariu de 12.000 de euro pe lună cu o singură condiție – echipa lui să intre în grupele Europa League.

Flavius Stoican poate da o adevărată lovitură financiară dacă ia Cupa României. 20 000 de euro va încasa antrenorul. Horia Sabo i-a garantat 100.000 de euro lui Stoican dacă ia titlul, 100.000 de euro pentru calificarea în grupele Europa League şi 200 000 de euro pentru accederea în grupele Champions League.

Pe mine nu m-au interesat banii la Iaşi. Am vrut şi vreau să fac echipă. Datele contractuale sunt confidenţiale”,  a declarat Flavius Stoican. “Contractul meu este stabilit de Consiliul Director, nu de domnul Sabo. Este făcut pe structura contractului fostului preşedinte, numai că sumele sunt mult mai mici”, a spus și Adrian Ambrosie

  • 8 este locul pe care îl ocupă Poli Iași în clasamentul Ligii 1 Betano