Sporturi

Se întâmplă în România! Cea mai mare Sală Polivalentă din ţară se construieşte într-o comună

21.02.2019 | 16:45
Cea mai mare Sală Polivalentă din ţară se construieşte într-o comună

Cea mai mare Sală Polivalentă din ţară se construieşte într-o comună. Proiectul prevede că arena de 15.000 de locuri se va construi în localitatea Miroslava, care are o populaţie de 12.000 de locuitori.

Planul a fost adoptat recent după ce consilierii judeţeni din Iaşi au votat preluarea unui teren din comuna Mirolsava pentru construirea Sălii Polivalente. Conform Ziarul de Iaşi, Compania Naţională de Investiţii (CNI) va va asigura finanţarea, după ce va fi depus proiectul.

Cea mai mare Sală Polivalentă din ţară se construieşte într-o comună. Va fi peste cea din Cluj

Cea mai mare Sală Polivalentă din România este la Cluj, BT Arena având o capacitate de aproape 10.000 de locuri. Inaugurată în octombrie 2014, sala a găzduit Campionatul European de gimnastică din 2017 şi meciuri de la Campionatul European de baschet, organizat în acelaşi an.

Cea mai mare Sală Polivalentă din ţară se construieşte într-o comună
Cea mai mare Sală Polivalentă din ţară se construieşte într-o comună

Distanţa dintre Iaşi şi Miroslava este de 7,5 kilometri, iar echipele moldovene ar urma să folosească noua Sală Polivalentă din Miroslava. “Consilierii judeţeni au votat, în unanimitate, preluarea în proprietatea Judeţului Iaşi şi administrarea Consiliului Judeţean a unui teren situat în comuna Miroslava în vederea construirii unei Săli Polivalente moderne, cu o capacitate de 15.000 locuri. Proiectul de construire va fi depus pentru finanţare, în cel mai scurt timp, la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Menţionăm faptul că administrarea comunei Miroslava este realizată de un executiv şi un deliberativ majoritar liberal”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook al PSD Iaşi.