News

Se întâmplă în România! Fenomenul Piramidei Holografice din Munţii Ceahlău, observat de sute de oameni! ”A fost ceva ireal” . Video

06.08.2020 | 11:56
Piramida a fost vizibilă în acest an. Sursa foto - fanatik
ADVERTISEMENT

Se întâmplă în România, mai exact pe muntele Ceahlău, acolo unde sute de oameni s-au adunat la prima oră a zilei de 6 august ca să fie martorii unui fenomen extrem de rar.

Vorbim despre un lucru unic în lume, un fenomen cunoscut sub denumirea de piramida holografică. Sunt câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinească oricine își dorește măcar o dată în viață să vadă așa ceva.

ADVERTISEMENT

În primul rând, trebuie să ajungeți înainte de răsărit pe Vârful Toaca. Cel mai important, e nevoie de un cer cât se poate de senin.

Fenomenul Piramidei Holografice,  unic în România!

Din punct de vedere științific, piramida reprezintă o intersectare a umbrelor muntelui, o intersectare care se petrece exact în momentul în care Soarele își face apariția.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre compunerea a patru umbre ale vârfurilor Toaca (1904 m), Piatra Ciobanului, Piatra Vulcanului şi Panaghia, o compunere a cărei umbră duce la o imagine tridimensională.

Nicolae Ţicleanu, fost profesor la catedra de Geologie şi Paleontologie a Facultăţii de Geologie şi Geofizică a Universităţii Bucureşti a vorbit despre acest fenomen al piramidei holografice sau umbra piramidală.

ADVERTISEMENT

”În prima decadă a lunii august, la răsăritul Soarelui, umbra vârfului piramidal Toaca, combinată cu umbra vârfului Piatra Ciobanului, formează, timp de peste 80 de minute, o hologramă naturală gigantică, incredibilă şi terifiantă, cu aspect de piramidă perfectă, motiv pentru care am denumit-o Umbra Piramida”, spunea acesta.

De altfel, explicațiile pentru acest fenomen optic unic în lume se pierd în detalii. Unii merg pe ideea că discutăm despre o iluzie, alții au găsit ca posibil răspuns motive religioase, în timp ce legendele de pe vremea dacilor și-au făcut și ele apariția încet, dar sigur în povestirile oamenilor care vin anual să vadă minunea cu ochii lor.

ADVERTISEMENT

„Am fost și acum doi ani de zile și m-am întors. De data aceasta am venit alături de soție și copil. E ireal, vă spun, este un moment pe care trebuie să-l trăiești măcar o dată în viață. Totul se desfășoară sub ochii tăi, încet, încet, până când devine realitate. 

Pentru pasionați este ceva sublim, dar la piramidă se poate uita oricine. Fiecare înțelege ce vrea, apoi încep să curgă poveștile și părerile”, a spus Stoica Ionel pentru FANATIK, bărbatul fiind unul dintre cei care au participat în acest an.

 

ADVERTISEMENT