News

Se întâmplă și în Spania. Revenirea la izolare a unei zone din Catalonia, suspendată de justiție

13.07.2020 | 16:02
Se intampla si in Spania Revenirea la izolare a unei zone din Catalonia suspendata de justitie
ADVERTISEMENT

Și autoritățile din Spania au probleme cu implementarea măsurilor de izolare și control pentru populație în contextul pandemiei de COVID-19.

La începutul acestei săptămâni, judecătorii din peninsula iberică au suspendat reintrarea în izolare la domiciliu a locuitorilor unei zone de lângă Lerida, cel mai mare oraş din vestul Cataloniei,

ADVERTISEMENT

Această măsură a fost ordonată duminică de autorităţile regionale din cauza unei exploziei numărului de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2.

Revenirea la izolare a unei zone din Catalonia, suspendată de justiția spaniolă

Decizie fără precedent în Spania. Justiția iberică a suspendat luni revenirea în carantină a locuitorilor unei zone de lângă Lerida, cel mai mare oraş din vestul Cataloniei, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

“Tribunalul din Lerida a decis să nu ratifice măsurile rezoluţiei din 12 iulie” luate de guvernul regional, “întrucât acestea contravin legii”, a indicat pe contul său de Twitter Tribunalul superior de justiţie din Catalonia.

Văzuți fără nicio armă legală de control a populației într-o perioadă complicată, cu o creștere a infectărilor, autoritățile din Sănătate speră să întoarcă decizia la recurs.

ADVERTISEMENT

”În acest moment examinăm cum să rezolvăm aceasta din punct de vedere juridic”, a declarat responsabila regională pentru sănătate, Alba Verges, la Catalunya Radio.

Verges mai spune că ”Acestea sunt măsuri necesare. Nu le-am fi luat dacă nu ar fi fost absolut necesar”

ADVERTISEMENT

Apel pentru populație: ”Rămâneți în case!”

Deși nu mai au pentru moment niciun act legislativ de control, autoritățile cer locuitorilor din zona respectivă a Cataloniei, cu o populaţie de aproximativ 200.000 de persoane, să rămână în case, în pofida suspendării măsurii de reintrare în izolare de către justiție.

Recent, după o escaladare dramatică a infecțiilor cu COVID-19, guvernul catalan a decis să ordone ca de la miezul nopţii să reintre în izolare la domiciliu locuitorii din Lerida şi şapte municipalităţi adiacente (aproximativ 150 km distanţă de Barcelona). Este prima oară când o astfel de decizie este luată în Spania după sfârșitul regimului de izolare la domiciliu.

  • 300.998 de cazuri de infectare cu COVID-19 a raportat Spania de la startul pandemiei
  • 28.403 spanioli și-au pierdut viața după ce s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT
Tags: