ADVERTISEMENT
News

Se interzic nunțile şi botezurile după creşterea alarmantă de cazuri Covid-19 în România. Acestea sunt condiţiile

Autor: Flaviu Popa | 05.10.2020 | 21:57
Se interzic nunțile şi botezurile după creşterea alarmantă de cazuri Covid-19 în România. Acestea sunt condiţiile
Nunțile vor fi interzise în anumite localități din România. Foto: Pixabay

De ce s-au temut românii nu au scăpat, astfel că România se întoarce în era restricțiilor pricinuite de pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, șeful DSU, a fost cel care a dat vestea proastă tuturor românilor, și a anunțat că nunțile, botezurile sau alte evenimenturi vor fi interzise în anumite localități.

Mai exact, oamenii nu vor mai petrece în acele localități din România unde incidența infectării cu Covid-19 e egală, sau depășește, 1.5 cazuri la 1000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Nunțile și botezurile vor fi interzise în localitățile unde Covid-19 face ravagii

Pentru a fi relevantă, această cifră va fi raportată la ultimele 14 zile calendaristice, astfel că o eventuală scădere a cazurilor de Covid-19 ar putea duce la eliminarea restricțiilor respective.

Interzicerea evenimentelor precum nunți, botezuri, unde e incidență mai mare de 1.5”, a anunțat Raed Arafat, în momentul în care enumera o parte dintre restricțiile care îi vor afecta pe români.

ADVERTISEMENT

Care sunt, totuși, aceste localități unde incidența este egală, sau mai mare cu 1.5? Autoritățile au pregătit o hartă interactivă care poate fi consultată mai jos:

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA HARTA INTERACTIVĂ A INFECTĂRILOR CU COVID-19 DIN ROMÂNIA

ADVERTISEMENT

Așadar, municipiul București, unde există o incidență a infectărilor de 1.8 va fi cu siguranță cap de afiș pe lista interdicțiilor, însă și alte zone din Suceava, Brașov, Prahova, Iași, Cluj, Galați, Botoșani sunt pe listă.

Realist vorbind, românii trebuie să se aștepte ca multe localități să se încadreze în tipar, pentru că numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a explodat, astfel că vor fi puține localitățile importante unde Covid-19 nu va fi considerat o problemă reală.

ADVERTISEMENT

Până în prezent nunțile, botezurile sau alte evenimente sunt permise, însă oamenii trebuie să respecte mai multe reguli, numărul de invitați fiind cel mai important.

Cu toate acestea, există nenumărate cazuri în care restaurantele nu respectă regulile și le permit clienților să facă chefuri cu sute de oameni, în disprețul legii și al sănătății oamenilor din jur.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Raed Arafat și-a pierdut răbdarea și a anunțat că, de azi înainte, restaurantele care nu respectă ce li se cere vor avea activitatea suspendată.

Mai mult decât atât, e în analiză și varianta de închidere sau suspendării activității agenților care nu respectă reglementările 30 de zile de la momentul constatării abaterii.

Controalele vor fi intensificate, vor fi făcute verificări de respectare a regulilor, extrem de important din punct de vedere al limitării virusului. Gestul e foarte simplu, purtarea măștii, dezinfectarea pe mâini, pe suprafețe. Aceste măsuri simple pot duce la trend descendent”, a completat Arafat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!