Hotnews

Se întîmplă o dată la un milion de ani!

Cometa cunoscuta sub numele de Siding Spring are un nucleu cu diametrul de aproximativ 1,6 km si este la fel de solida ca un munte din pudra de talc. Ea se deplaseaza cu o viteza de circa 202 km pe...
Autor: Ionuţ Cataramă | 19.10.2014 | 09:29
Se întîmplă o dată la un milion de ani!

Cometa cunoscuta sub numele de Siding Spring are un nucleu cu diametrul de aproximativ 1,6 km si este la fel de solida ca un munte din pudra de talc. Ea se deplaseaza cu o viteza de circa 202 km pe ora si exista riscuri minime de coliziune cu Planeta Rosie.

Siding Spring se va apropia cel mai mult de Marte la ora 2:27 (21:27, ora Romaniei), pe 19 octombrie, a anuntat NASA. NASA a mutat satelitii plasati pe orbita planetei Marte din calea cometei, pentru a nu fi afectati de rocile si particulele din coada cometei. Cu toate ca Odyssey si MAVEN au fost repozitionati, oamenii de stiinta spera ca cei doi sateliti vor putea capta date impotante despre “vizitator”, pe care ulterior sa le poata studia, pentru a afla mai multe informatii despre acest tip de cometa.

Cei doi roboti NASA – Curiozitati si Opportunity – aflati pe Marte isi vor indrepta spre cer camerele de luat vederi si vor transmite, in urmatoarele zile, saptamani si luni, imagini cu trecerea cometei.

Cometa a calatorit mai mult de un milion de ani pentru a trece pe langa Marte si nu se va intoarce pentru inca milion de ani, dupa ce completeaza urmatoarea bucla in jurul Soarelui.

Sursa: romaniatv.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi! 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!