Se întîmplă în România. Maimuţa Otto a prezis cîştigătoarea Euro!

Otto, celebrul macac japonez de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, supranumit şi Oracolul Campionatului European de Fotbal, a „prezis” că meciul dintre Portugalia şi Polonia va fi...
11.07.2016 | 17:55
Se intimpla in Romania Maimuta Otto a prezis cistigatoarea Euro
ADVERTISEMENT

Otto, celebrul macac japonez de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, supranumit şi Oracolul Campionatului European de Fotbal, a „prezis” că meciul dintre Portugalia şi Polonia va fi cîştigat de lusitani, iar apoi că Armada lui Cristiano Ronaldo va lua titlul continental.

O idee care îi încîntă pe fanii Grădinii Zoo din Târgu Mureş, cea mai mare din ţară

Conducerea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş a postat pe Facebook, în ziua meciului Polonia – Portugalia, un filmuleţ care îl înfăţişează pe macacul Otto în timp ce îi elimină pe leşi din competiţie şi alege steagul colorat al Portugaliei☺. Pentru neiniţiaţi, Portugalia a eliminat Polonia de la Euro 2016, după ce a cîştigat partida din “sferturi” la loviturile de departajare, scor 5-3, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.

ADVERTISEMENT

“Otto este o maimuţă recunoscută datorită năzdrăvăniilor de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Acum am descoperit că este şi Oracolul Campionatului European de Fotbal ce s-a desfaşurat în Franţa. După ce s-a adeverit la meciul dintre Italia şi Spania că maimuţica noastră are dreptate, că într-adevăr am mers pe intuiţia lui Otto şi Squadra Azzurra a ieşit învingătoare, acum am pregătit un alt filmuleţ şi am aflat că echipa cîştigătoare dintre Polonia şi Portugalia va fi naţionala lui Ronaldo.

Otto nu ne-a spus cine marchează fiindcă nu am pus poze cu fotbaliştii… Poate la confruntarea din finală vom posta şi fotografii cu jucătorii şi poate aflăm şi cine va marca”, se arată în mesajul simpatic care a adunat mii de aprecieri

ADVERTISEMENT

„Ideea Oracolului Euro 2016 a aparţinut directorului Grădinii Zoologice, care a vrut să creeze o atmosferă plăcută şi a propus să încercăm şi această variantă, pentru a avea un pronostic original la meciurile de la Euro”, a declarat pentru Agerpres Cosmin Blaga, consilier comunicare în cadrul Primăriei Târgu Mureş.

Cei de la Zoo i-au încercat talentele lui Otto şi la finală, iar macacul a ales tot… steagul Portugaliei ☺. L-or fi atras culorile! Ce e cert, dacă maimuţa Otto era proprietatea unui parior, îl îmbogăţea!

ADVERTISEMENT

Povestea haioasă a evadării

Macacul Otto s-a născut la Debrecen, în Ungaria, în anul 2000, iar din 2011 a fost adus la cea mai mare Grădină Zoologică din ţară, cea de la Târgu Mureş.

Cosmina Oprea, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Mureş, ne-a dezvăluit că Otto a ajuns celebru după evadarea spectaculoasă din anul 2014, când a fugit din Zoo împreună cu alte şase maimuţe, trei masculi şi trei femele, petrecând mai multe zile în pădurile din zona oraşului. Conducerea Grădinii a profitat de această năzbâtie şi a decis să exploateze “evadarea” lui Otto şi a găştii sale pentru a atrage… vizitatori.

ADVERTISEMENT

“În total eram 4 masculi şi 3 femele. Ne-am plimbat prin Pădurea Corneşti, dar şi în jurul acesteia, făcându-ne aproape invizibili pentru supraveghetorii Grădinii Zoologice. Cu amuzament ne gândeam ce ‘săpuneală’ primesc de la edilul-şef al oraşului (Dorin Florea, n.r.) aceşti angajaţi, pentru că nu-s în stare să ne descopere ascunzişurile. Am hoinărit zile întregi, am speriat o grămadă de oameni – unii ne strigau, alţii ne fotografiau, iar unii mai milostivi, chiar ne-au hrănit.

O întâmplare fericită a fost când i-am întâlnit pe poliţiştii locali – pe aceştia i-am îndrăgit cel mai mult! – şi am acceptat o ‘colaborare’ cu ei. În schimb, când vedeam uniforma angajaţilor de la Zoo, fugeam şi rămâneam ascuns câteva zile. A…. era să uit! Ne era foame şi lăsându-ne ghidaţi de miresme îmbietoare am ajuns la Târgul de la Sângeorgiu de Mureş, unde ne-a făcut cu ochiul un caş mare şi rotund, proaspăt şi puţin sărat. N-am stat pe gânduri şi ne-am autoservit, spre mirarea producătorului care nu ştia… să-şi facă cruce sau să fugă după noi! Am scăpat însă, bucuroşi şi cu burţile pline.

După câteva zile, mulţi confraţi au căzut, unul după altul, în plasa Poliţiei Locale, eu am rămas singur în libertate, până-ntr-o zi când am simţit o înţepătură groaznică în spate”.

Aceasta este povestea lui Otto, cu care sunt distraţi vizitatorii care trec pe la Zoo. Evadarea macacului japonez s-a încheiat cu reîntoarcerea sa în vechea cuşcă, “semn că am pierdut lupta nedreaptă cu cei care umblau să mă prindă, dotaţi fiind cu arme tranchilizante”, se mai arată în mesajul haios.

“Deşi încarcerat, vă împărtăşesc că am intenţii tot mai dese de-a scăpa din nou”, se presupune că îşi încheie Otto povestea.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi