News

Se întoarce ciclonul polar în România. Vor fi perioade de ger cumplit și ninsori abundente

România nu a scăpat de iarnă grea, cu toate că aceasta a venit mai târziu decât se așteptau meteorologii, după o perioadă neobișnuit de caldă.
30.01.2023 | 09:11
Se intoarce ciclonul polar in Romania Vor fi perioade de ger cumplit si ninsori abundente
Ninsori și ger în România. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

De vină ar fi un ciclon polar care va lovi țara noastră în curând și va cauza ninsori abundente și ger cumplit.

Se întoarce ciclonul polar în România

Directorul ANM, Elena Mateescu, le explică românilor la ce să se aștepte în perioada următoare: câteva zile cu temperaturi mai ridicate, urmate de zile în care termometrele vor indica minus 7 grade. Aceste zile de ger vor fi urmate de ninsori abundente, potrivit Stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

”Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte“, a transmis Mateescu pentru Antena 3.

Totodată, meteorologul a transmis că la munte vor fi temperaturi de -15 grade Celsius, în timp ce în București se vor înregistra temperaturi de -7 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

“În această săptămână în zonele depresionare, minimele vor fi unele foarte coborâte, așa cum arată estimările la acest moment, și este posibil să consemnăm chiar valori sub -15 grade Celsius în timp ce în zonele mai joase de relief din intracarpatic chiar valori sub -8 grade Celsius.

Ceea ce înseamnă valori ușor mai coborâte în această parte a țării. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm, la debutul următoarei săptămâni, valori sub -7 -6 grade Celsius noaptea. Chiar și valorile maximelor pe parcursul zilei nu vor fi unele foarte ridicate”, a completat Mateescu.

ADVERTISEMENT

România și Europa a fost ferită până acum de o iarnă grea, însă situația ar putea să se schimbe fix în luna februarie, când oamenii aveau speranțe că nu mai este mult și vine primăvara.

ADVERTISEMENT