ADVERTISEMENT
News

Se întoarce România în carantină totală? Mesajul lui Raed Arafat: „Vor fi luate măsuri suplimentare”

Autor: Flaviu Popa | 03.10.2020 | 21:22
Se întoarce România în carantină totală? Mesajul lui Raed Arafat: „Vor fi luate măsuri suplimentare”
Se amână startul școlilor pentru 1 octombrie? Precizările lui Raed Arafat. Sursa foto: hepta.ro

Raed Arafat anunță că nu există șanse ca România să se întoarcă în carantină totală, însă sunt luate în considerare noi restricții.

ADVERTISEMENT

Șeful DSU dezvăluire că acele zone în care pandemia de Covid-19 e scăpată de sub control sunt predispuse la carantinare sau alte măsuri de restricție.

Secretarul de stat în MAI crede că numărul acestor localități poate fi destul de mare, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19 din țara noastra.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat nu crede că România riscă să se întoarcă în carantină totală

„Nu ştiu dacă este vorba de o stare de urgenţă, dar vorba de măsuri care să fie luate suplimentar din cauza creşterii numărului cazurilor, asta este posibil.

Noi tot timpul am zis că este posibil ca să se ia măsuri locale, măsuri zonale care să fie intensificate, iar controalele să fie intensificate pentru că trebuie să controlăm această creştere. 

ADVERTISEMENT

Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenţă sau nimeni nu a spus – sau cel puţin nu am auzit eu – că va fi instituită o stare de urgenţă. Trebuie să fie totuşi instituite unele măsuri pentru că unele prefecturi au început să le instituie, unde cifra este mai mare, incidenţa e mai mare, să instituie nişte reguli judeţene, locale, în anumite localităţi şi ne putem aştepta să crească astfel de măsuri. La acest moment nu se discută de închidere sau de lockdown, cum ziceţi, în acest moment nu”, a explicat Raed Arafat, conform Gândul.

O problemă reală, care este ignorată de mulți români, e prezența gripei sezoniere în societate, în paralel cu Covid-19. Un astfel de „cocktail” Covid-19 – gripă sezonieră poate fi fatal pentru mulți oameni, avertizează specialiștii.

ADVERTISEMENT

Problema gripei sezoniere este că se combină cu prezenţa acestui virus şi normal că persoanele vulnerabile sunt vulnerabile şi la unul şi la altul, iar asta pune viaţa lor în pericol mai mare. De aici noi insistăm pe partea de prevenire şi vaccin. Totuşi purtarea măştii previne şi gripa sezonieră şi riscul de infectare, aşa că revenim la purtarea măştii şi igienă, care sunt mai importante”, a declarat șeful DSU.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!