News

Se intră fără restricții în Bulgaria. Ministrul Sănătății din țara vecină a anunțat noile măsuri pentru români

Bulgarii renunță de astăzi la orice fel de restricție pentru români. Și cei nevaccinați pot intra fără teste sau document că au avut Covid-19
27.05.2021 | 16:29
Se intra fara restrictii in Bulgaria Ministrul Sanatatii din tara vecina a anuntat noile masuri pentru romani
Pomorie
ADVERTISEMENT

Veste bună pentru turiștii care voiau să călătorească în acest an în Bulgaria. 940.000 de români au călătorit conform statisticilor oficiale din țara vecină în 2020 în țara de la Sud de Dunăre. Acest lucru s-a întâmplat deoarece bulgarii n-au impus restricții vara trecută și nu s-au cerut teste PCR cum s-a intrat în Grecia și în alte țări europene.

Bulgarii au suferit în schimb în iarnă, când situația epidemiologică de la ei din țară i-au determinat să pună anumite restricții. Din luna februarie s-a intrat în Bulgaria doar cu teste PCR, chiar dacă erai vaccinat. De la începutul lunii mai s-au acceptat și testele antigen, care sunt mult mai ieftine, în cazul în care nu te-ai vaccinat până acum.

ADVERTISEMENT

Se intră fără restricții în Bulgaria. Ministrul Sănătății din țara vecină a anunțat noile măsuri pentru români

Ministrul Sănătății din țara vecină a schimbat regulile pentru sezonul estival pentru ca hotelierii bulgari să nu mai piardă turiști. Astfel, începând de astăzi se va intra fără niciun fel de restricție în Bulgaria! De asemenea, Bulgaria fiind pe lista verde, românii nu stau în carantină și nici nu mai trebuie să prezinte niciun document suplimentar în afara buletinului sau pașaportului în cazul copiilor. Pe scurt, e liber la vacanțe în Bulgaria în această vară.

De astăzi, 27 mai, cetățenii români care sosesc din Republica România pot intra în Bulgaria prin toate punctele de control la frontieră fără a fi nevoie să furnizeze un document pentru un rezultat PCR negativ sau un test antigen, un certificat de vaccinare sau un rezultat pozitiv, care să ateste boala. Acest lucru a fost ordonat de ministrul sănătății din Bulgaria cu Ordinul RD-01-374 / 27.05.2021.

ADVERTISEMENT

Același ordin interzice temporar intrarea în țara noastră a persoanelor care sosesc din India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia și țări și teritorii din Africa.

Fac excepție persoanele care sunt cetățeni bulgari și persoanele cu statut de reședință permanentă, pe termen lung sau pe termen lung pe teritoriul Republicii Bulgaria și membrii familiilor acestora. Cetățenii bulgari și persoanele cu statutul de reședință permanentă, pe termen lung sau pe termen lung în Bulgaria și membrii familiilor lor care sosesc din aceste locuri sunt plasate sub o carantină de 10 zile. Ordinul specifică țările și teritoriile care nu intră sub incidența interdicției de intrare în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Cu alte două ordine, ministrul sănătății din Bulgaria a prelungit măsurile temporare anti-epidemice introduse în această țară până la 31 iulie”, se arată pe site-ul Ministerului Sănătății din Bulgaria.

Ivan Alexiev, primar Pomorie: ”Românii trebuie să știe că-și pot petrece vacanța în siguranță la noi”

Bulgarii s-au pregătit cum trebuie pentru a-i primi pe români în sezonul estival. Primarul din Pomorie ne-a explicat că a vorbit cu toți hotelierii ca angajații să fie vaccinați.

ADVERTISEMENT

Este o veste foarte bună pentru hotelierii bulgari. Iar românii trebuie să știe că pot veni în siguranță să-și petreacă vacanța în Bulgaria. Avem disponibile toate tipurile de vaccin de pe piață, Pfizer, Moderna și Astra Zeneca. Municipalitatea din Pomorie ține legătura strânsă cu toate hotelurile din zonă, așa că managerii hotelurilor sunt informați că își pot trimite angajații să se vaccineze.

În acest moment, aproape 35% din populația din zonă este vaccinată și avem aceste coridoare verzi în centrele medicale. Sper ca într-o săptămână sau două să ajungem la 40%. Cea mai bună veste a săptămânii este că în ultima săptămână nu s-au înregistrat cazuri noi de Covid-19 în Pomorie. Dincolo de asta, administrația din Pomorie oferă coridoare verzi în spitale pentru oricine dorește să se vaccineze.

Cel mai important lucru este că hotelurile sunt pregătite pentru turiști mai devreme decât anul trecut și aș spune că în luna iunie vom primi un număr mai mare de oaspeți din România decât anul trecut. Sperăm că vom depăși rezultatele din 2020”, a declarat pentru FANATIK.RO, Ivan Alexiev, primarul orașului Pomorie, situat pe litoralul bulgăresc.

ADVERTISEMENT