Sport

Se întrerupe din nou Liga 1 din cauza pandemiei de coronavirus? Eduard Novak: “Se poate orice, ar fi dramatic”

Creșterea numărului de infectări a reaprins temerile legate de întreruperea Ligii 1. Chestionat pe marginea subiectului, ministrul Sportului a evitat un răspuns concret, dar a ținut să sublinieze că „se poate orice”.
22.09.2021 | 09:48
Se intrerupe din nou Liga 1 din cauza pandemiei de coronavirus Eduard Novak Se poate orice ar fi dramatic
ADVERTISEMENT

În intervalul 20.09.2021 (10:00) – 21.09.2021 (10:00), România a înregistrat, conform Grupului de Comunicare Strategică, cel mai mare bilanț zilnic al infectărilor cu SARS-CoV-2 din acest an. Pe cale de consecință, întreaga suflare a fotbalului românesc tresare la gândul că am putea asista la o nouă întrerupere.

Nici reacția ministrului Tineretului și Sportului nu pare tocmai încurajatoare. Chestionat pe marginea subiectului, acesta a evitat să ofere un răspuns concret, dar a lăsat de înțeles că există riscul să fie luate și astfel de măsuri.

ADVERTISEMENT

Eduard Novak nu exclude ca Liga 1 să se întrerupă din nou: „Se poate orice”

Deocamdată aşteptăm să vedem cum va fi evoluţia pandemiei. Cred că miercuri după şedinţa de Guvern vom avea mai multe informaţii. Deocamdată nu se schimbă nimic şi aşteptăm să vedem încotro merg lucrurile.

Sperăm ca fanii să rămână pe stadioane şi cumva să reuşim să reglementăm lucrurile. Acum nu vreau să declar nimic până nu avem nimic oficial. Ar fi prematur să ies cu o declaraţie când nu avem nimic oficial din partea Ministerului Sănătăţii sau a domnului Arafat sau a CNSU.

ADVERTISEMENT

Se poate orice, dar haideţi să ţinem pumnii strânşi să nu mai evolueze pandemia! Vă daţi seama că ar fi dramatic dacă s-ar ajunge la suspendarea activităţii sportive, mai ales după o asemenea relaxare în care ne-am pus speranţa că putem să facem sport, că putem să mergem pe stadioane.

E foarte greu să te întorci la situaţia aceea. Dar eu tot am speranţa să rămânem la acest nivel şi sper să nu ajungem la măsuri drastice”, a declarat Eduard Novak.

ADVERTISEMENT

CS Hunedoara a sistat vânzarea biletelor pentru meciul de Cupă cu FCSB: „Responsabilitatea trebuie să primeze”

Creșterea bruscă a cazurilor de îmbolnăvire i-a determinat pe oficialii echipei CS Hunedoara să sisteze vânzarea biletelor pentru meciul cu FCSB din șaisprezecimile Cupei României, programat miercuri, la ora 21:00, pe arena locală. Până luni, 20 septembrie se vânduseră în total 6.000 de tichete.

Clubul Sportiv Hunedoara a decis oprirea vânzărilor de bilete la meciul dintre CS Hunedoara şi FCSB din 16-imile Cupei României, meci ce va avea loc miercuri, 22 septembrie, cu începere de la ora 21.00, pe Stadionul ‘Michael Klein’.

ADVERTISEMENT

Decizia este cauzată de creşterea incidenţei cazurilor de Covid-19 la nivelul municipiului Hunedoara, indicator situat, luni, 20 septembrie, la 2,26 la 1.000 de locuitori. Până astăzi, la ora 14.00 s-au vândut aproximativ 6.000 de bilete la meciul amintit. Persoanele care au reuşit să achiziţioneze bilete vor avea acces în stadion.

Decizia a fost luată pentru a se asigura respectarea legii şi pentru a se evita situaţiile în care persoanele care au cumpărat bilete la meci să nu mai poată intra pe stadion din cauza schimbării condiţiilor generale de organizare-derulare a evenimentului.

Regretăm sincer această situaţie, însă nu este vina noastră că numărul de cazuri Covid-19 este, din nefericire, din nou în creştere. Nu am dorit să avem persoane care să vină la stadion cu biletul în mână, dar să fie oprite la poartă. Şi noi ne-am fi dorit să avem un stadion ocupat măcar la 75 la sută din capacitate, însă responsabilitatea trebuie să primeze”, se arată în comunicatul grupării din Liga a treia.

ADVERTISEMENT
Tags: