Sport

Se joacă Nick Kyrgios – Rafael Nadal? Ibericul a primit diagnosticul: ruptură musculară abdominală

Rafael Nadal a suferit vizibil în sfertul de finală de la Wimbledon cu Taylor Fritz la capătul căruia s-a calificat în semifinalele de la All England Club. Medicii au anunțat că are ruptură musculară abdominală.
07.07.2022 | 18:21
Se joaca Nick Kyrgios  Rafael Nadal Ibericul a primit diagnosticul ruptura musculara abdominala
Rafael Nadal a aflat de la medici că are o ruptură musculară abdominală de 7 milimetri. Semifinala cu Nick Kyrgios de la Wimbledon este în pericol. Sursa foto: US Open
ADVERTISEMENT

Semifinala dintre Nick Kyrgios și Rafael Nadal de la Wimbledon este în pericol să nu se dispute. Spaniolul are mari probleme medicale și ar putea fi forțat să se retragă.

Leziune musculară de 7 milimetri

Ultimii ani au fost cu adevărat pietre de încercare pentru Rafael Nadal, jucătorul de tenis cel mai titrat în lume, la ora actuală, cu 22 de trofee de Grand Slam în carieră.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a suferit mai multe accidentări și intervenții chirurgicale, dar a revenit de fiecare dată, mai puternic, pe terenul de tenis. Problemele fizice se accentuează, însă, cu fiecare meci pe care Rafa îl dispută, iar acest lucru ar putea grăbi retragerea lui.

În sferturile de finală de la Wimbledon, competiție în care țintește al 23-lea trofeu de Grand Slam, Nadal a suferit la propriu în meciul cu Taylor Frtiz, câștigat de spaniol cu 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

ADVERTISEMENT

Imediat după calificarea în semifinale, jucătorul iberic a anunțat că așteaptă un răspuns din partea medicilor pentru a știi dacă poate sau nu să joace meciul cu Nick Kyrgios.

Răspunsul nu este deloc unul încurajator pentru Nadal. Medicii i-au transmis că are o ruptură musculară abdominală de 7 milimetri, care ar putea deveni și mai mare, dar și mai dureroasă, dacă va continua să joace.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal și-a anulat antrenamentul dinaintea semifinalei cu Nick Kyrgios

Jucătorul spaniol avea programat, joi, un antrenament în complexul de la All England Club și foarte mulți fani s-au prezentat la teren pentru a afla cum se simte.

În cele din urmă staff-ul ibericului a anunțat că sesiunea de pregătire a fost anulată și că acesta nu va mai face nici un efort în încercarea de a juca, vineri, împotriva australianului Nick Kyrgios, în semifinale.

ADVERTISEMENT

Situația lui Rafael Nadal nu este nouă. În urmă cu mai bine de 10 ani (2009), la US Open, Nadal a mai jucat o semifinală cu ruptură musculară abdominală.

A intrat pe teren cu o leziune de 6 milimetri și a încheiat partida îndurerat și cu o ruptură mai mare cu 20 de milimetri.

ADVERTISEMENT