Sport

Se lansează Maradolarul! Când va putea fi folosită prima criptomonedă argentiniană dedicată lui Diego Maradona

Argentinienii nu l-au uitat pe Diego Maradona, astfel că în curând va fi lansată prima criptomonedă care va purta numele fostului mare fotbalist.
20.10.2021 | 16:26
Se lanseaza Maradolarul Cand va putea fi folosita prima criptomoneda argentiniana dedicata lui Diego Maradona
Se lansează Maradolarul! Când va putea fi folosită prima criptomonedă argentiniană dedicată lui Diego Maradona
ADVERTISEMENT

Dispariţia lui Diego Maradona, pe 25 noiembrie 2020, a şocat întreaga planetă şi a îndoliat Argentina. Cu aproape o lună înainte să se împlinească un an de la dispariţia fostului mare fotbalist, argentinienii vor putea folosi Maradolarul.

Când apare Maradolarul, prima criptomonedă argentiniană dedicată lui Diego Maradona

Pe 30 octombrie, când Diego Maradona ar fi împlinit 61 de ani, în Argentina va fi lansată criptomoneda Maradolarul. Presa argentiniană a anunţat că aproape 10.000 de persoane vor beneificia de acest token digital.

ADVERTISEMENT

Pentru a intra în posesia Maradolarului, fanii lui Diego Maradona trebuie să se înscrie gratis pe site-ul oficial al criptomonedei. În data lansării, 10.000 de persoane vor fi alese la întâmplare, iar acestea vor primi moneda digitală.

“Obiectivul este construirea unei monede independete pentru un sector specific al economiei. Să aducă mai aproape persoanele de lumii criptomonedelor, dar şi să producă o monedă independentă într-o ţară cu o inflaţie ridicată”, au anunţat creatorii Maradolarului.

ADVERTISEMENT

Iniţial, Maradolarul nu va avea o valoare pe piaţa financiară, astfel că nu există riscul ca persoanele, care vor primi criptomoneda, să piardă bani reali. Cu toate acestea, în timp, preţul acestui token va stabilit în funcţie de modul de folosinţă.

Meci amical în memoria lui Diego Maradona

UEFA şi CONMEBOL au ajuns la un acord pentru un meci între câştigătoarele Campionatului European şi Copa America. Astfel, Italia şi Argentina vor juca un amical în memoria lui Diego Maradona, însă data nu a fost încă anunţată.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, pe 25 noiembrie, în ziua când se va împlini un an de la dispariţia lui Diego Maradona, Barcelona şi Boca Juniors vor disputa un amical, în Arabia Saudită. Partida va avea loc în cadrul festivalului anual “Riyadh Season”.

Cariera fabuloasă a lui Diego Maradona

Diego Maradona a debutat la Argentinos Juniors, unde a jucat timp de cinci ani, între 1976 şi 1981. După un sezon la Boca Juniors, “El Pibe de Oro” a fost transferat de Barcelona pentru 7.600.000 de dolari, record pentru acele vremuri.

ADVERTISEMENT

Pe “Camp Nou” a stat doar doi ani, iar în 1984 s-a transferat la Napoli, după ce italienii au plătit 10.480.000 de dolari. Din nou, Diego Maradona devenea cel mai scump fotbalist din istorie. În cei şapte ani petrecuţi pe “San Paolo”, argentinianul a transformat echipa, reuşind să câştige două titluri în Serie A, o Cupă a Italie, o Supercupă şi Cupa UEFA.

Apogeul, la echipa naţională, l-a atins la Campionatul Mondial din 1986, când a ajutat Argentina să câştige trofeul. Patru ani mai târziu, la turneul final din Italia, Diego Maradona a adus medalia de argint. Între 1977 şi 1994, “El Pibe de Oro” a jucat 91 de meciuri şi a marcat 34 de goluri.

Pe final de carieră, Diego Maradona a mai evoluat la Sevilla şi Newell’s Old Boys, iar în 1995 a revenit la Boca Juniors, de unde s-a retras în 1997. A fost selecţionerul Argentinei între 2008 şi 2010 şi le-a mai antrenat pe Al-Wasl, Fujairah, Dorados de Sinaloa şi Gimnasia de La Plata.

ADVERTISEMENT