News

Se lansează programul Rabla pentru electrocasnice. Cine poate beneficia de vouchere și ce valoare au

Autor: Dan Suta | 13.05.2019 | 13:04
Programul Rabla pentru electrocasnice e în plină desfășurare. Sursa foto: HEPTA.RO

După succesul de care s-a bucurat în toți acești ani programul Rabla pentru mașini, acum se lansează și cel pentru electrocasnice. Există reguli pe care românii care vor să se înscrie în program trebuie să le știe. Mulți pot beneficia de voucherele care nu costă puțin, evident, cu anumite condiții.

Programul Rabla pentru electrocasnice: Ce e musai să știi

Bugetul programului Rabla pentru electrocasnice va fi mai mare față de anul trecut, este anunțul pe care îl face Ministerul Mediului, scrie hotnews.ro. Ghidul de finanțare a fost publicat pe 10 mai, iar în acest ghid sunt notate condițiile în care se pot accesa voucherele, dar și care sunt prețurile primite pentru electrocasnice.

În ghid scrie că persoanele fizice pot primi voucher la achiziționarea unor EEE eligibile (deșeurile care conțin metale grele) sau DEEE eligibile (deșeuri de echipamente electronice și electrocasnice) în sistemul 1 la 1 în cadrul aceleiași categorii de produs. (Vezi aici ghidul complet despre cum poți beneficia de vouchere).

Românii pot obține vouchere pentru televizoare, frigidere sau alte aparate electronice și electrocasnice. Sursa foto: HEPTA.RO

Cât valorează voucherele și pentru ce se acordă

Finanțarea în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice se acordă doar sub formă de vouchere. Pentru mașinile de spălat haine cu eficiență A++, voucherul este de 200 de lei. Pentru cele A+++ costă 300 de lei. Pentru mașinile de spălat vase cu eficiență energetică A++ se acordă un voucher de 300 de lei.

Pentru mașinile de spălat vase cu eficiență A+++ se acordă un voucher de 400 de lei. Pentru frigidere și combine frigorifice se acordă vouchere cu valori cuprinde între 300 și 400 de lei. De asemenea, pentru televizoarele de care românii vor să scape se acordă vouchere de 200 sau 500 de lei în funcție de tip.

Românii care vor să participe în Programul Rabla pentru electrocasnice își pot înscrie cererile pe site-ul ministerului Mediului, la categoria Aplicație web pentru Programul Rabla electrocasnice, destinată persoanelor fizice. Românii se pot înscrie în program și pot verifica online și situația voucherelor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!