News

Se mai dau amenzi în starea de alertă? Noi explicaţii de la Grupul de comunicare strategică

16.05.2020 | 16:10
Se mai dau amenzi in starea de alerta Noi explicatii de la Grupul de comunicare strategica
ADVERTISEMENT

Foarte mulți români doreau să știe dacă se mai dau amenzi în starea de alertă, astfel că Grupul de comunicare strategică a venit cu răspunsuri importante la această întrebare.

Cum se mai dau amenzi în starea de alertă

Întrucât oamenii doreau să știe dacă se mai dau amenzi în starea de alertă, autoritățile au venit cu precizări importante despre acest subiect.

ADVERTISEMENT

Știm deja că ordonanțele militare care reglementau starea de urgență nu mai sunt în vigoare, întrucât România a trecut oficial la starea de alertă.

Din acest motiv, mulți români aveau impresia că oamenii legii nu pot aplica sancțiuni în perioada aceasta.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Grupul de comunicare strategică a transmis faptul că se dau amenzi și în starea de alertă, pe baza unei legi publicate pe 15 mai în Monitorul Oficial.

Ce spune legislația în vigoare

“Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) definește la Capitolul III “Răspunderi și sancțiuni”, art. 64-70 contravențiile și cuantumul amenzilor pentru nerespectarea actului normativ”, transmite Grupul de comunicare strategică.

ADVERTISEMENT

Astfel, autoritățile anunță că sancțiunile pot fi aplicate în continuare. Chiar și așa, guvernanții spun că oamenii legii se vor axa în perioada următoare pe indrumarea cetățenilor și nu pe amendarea lor.

“De asemenea, polițiștii aplică legislația în vigoare. Scopul autorităților nu este de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea virusului COVID-19.

ADVERTISEMENT

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii vor acționa în principal pentru îndrumarea cetățenilor cu privire la noile reguli”, se mai arată în mesajul autorităților.

Cu alte cuvinte, oamenii legii pot aplica sancțiuni și în starea de alertă, dar vor prefera să-i îndrume pe cetățeni și să plice amenzile doar în situații excepționale.

ADVERTISEMENT