News

Se majorează salariile pentru anumiți români. Creșteri de până la 50% pentru norocoși

O nouă creștere a salariilor bugetarilor, de data aceasta cu 50%, e programată pentru luna august. Totul a fost decis prin ”arma” preferată a politicienilor, OUG-ul.
08.08.2022 | 18:22
Se majoreaza salariile pentru anumiti romani Cresteri de pana la 50 pentru norocosi
Creșteri salariale pentru o parte dintre români. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Guvernul a aprobat noul proiect de Ordonanță de Urgență, astfel că schimbările vor intra în vigoare în curând.

Cresc salariile pentru o categorie de bugetari

În acest sens, în august vor fi majorate salariile anumitor bugetari cu 50%, fiind vorba despre acei oameni care lucrează cu fonduri europene nerambursabile, conform Observatornews.ro

ADVERTISEMENT

Pentru cei din Ministerul Finanțelor, Sănătății, Educației și Ministerul Muncii va exista o creștere de 15%. Chiar dacă România, la fel ca și restul lumii, se pregătește de recesiune, salariile vor fi majorate pentru că nu s-a mai întâmplat acest lucru de doi ani.

Creșterea prețurilor la energie, scăderea puterii de cumpărare și inflația sunt alte argumente care i-au determinat pe guvernanți să mărească salariile anumitor categorii de bugetari. De menționat că angajații din administrațiile publice locale nu vor beneficia de aceste măriri de salariu.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, fostul premier Adrian Năstase considera că ar trebui concediați imediat 25% dintre bugetari, pentru că România nu mai poate merge în această direcție în care peste 1 milion de oameni câștigă mai bine ca restul românilor, fără a fi cu adevărat performanți.

”În Romania sunt, în momentul de față, 1,25 milioane de bugetari. Când eu eram premier erau 800.000. Cred că o reducere de 25% a numărului bugetarilor ar însemna o economie reală în banii de la buget. Tonner-ul și celelalte hârtii, ăstea nu fac economii”, a explicat Năstase la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Între timp, polițiștii se pregătesc de proteste pentru că au salariile prea mici. ”De foarte mulți ani de zile, salariile polițiștilor sunt o problemă națională, o problemă pe care au creat-o politicienii și aceea că acum vreo 10-12 ani în urmă, pe politicieni nu îi interesa foarte mult salariile polițiștilor.

O să fiu drept cu dumneavoastră și o să spun că, cu ghilimelele de rigoare, polițiștii se mai descurcau și ei, a declarat Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

ADVERTISEMENT

Între timp, SUA se pregătește de recesiune, la fel ca Marea Britanie. Piața imobiliară din SUA s-a prăbușit deja, mai evident decât în 2007. Urmând un tipar clar, criza va ajunge mai devreme, sau mai târziu și în România. Momentul va fi esențial pentru a vedea cum guvernul va putea să împace măririle de salarii pentru bugetari cu șomajul de la privat, pe fondul unei inflații nemaivăzute.

ADVERTISEMENT
Tags: