News

Se măreşte prețul gigacaloriei în Capitală. Bucureștenii ar urma să plătească dublu

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, anunță că se măreşte prețul gigacaloriei în Capitală. Potrivit unor surse, bucureștenii ar urma să plătească dublu
29.03.2022 | 13:12
Se mareste pretul gigacaloriei in Capitala Bucurestenii ar urma sa plateasca dublu
ADVERTISEMENT

Consiliul General al Capitalei va stabili în ședința de miercuri câți bani vor scoate din buzunar bucureștenii pentru gigacalorie. Nicușor Dan a anunțat că aceasta se va scumpi. Potrivit unor surse, cetățenii ar urma să plătească dublu.

Se măreşte prețul gigacaloriei în Capitală

Consilierii generali PNL şi USR PLUS ar fi ajuns la un acord privind preţul gigacaloriei în Capitală, care se va mări începând de miercuri. Potrivit unor surse ale municipalității, bucureștenii vor plăti dublu.

ADVERTISEMENT

Aceștia ar urma să plătească 330 de lei, faţă de 164 de lei, cât dau în prezent, susţin surse politice pentru News.ro.

Miercuri, 30 martie, este programat votul final în Consiliul General al Capitalei, unde PNL-USR PLUS şi PMP au majoritate.

ADVERTISEMENT

“Nicuşor Dan a propus iniţial ca preţul pentru populaţie să crească de la 164 de lei la 280 de lei, dar au fost mai multe dispute politice între PNL şi USR PLUS şi nu s-a ajuns la un consens.

Consiliul General trebuie să stabilească preţul gigacaloriei, iar consilierii generali PNL, USR PLUS şi PMP s-au înţeles aseară ca preţul pentru bucureşteni să fie de 330 de lei, iar primăria va suporta, prin subvenţie, aproape dublu pentru a acoperi costul total al gigacaloriei.

ADVERTISEMENT

Oricum, rămâne cel mai mic preţ din ţară pentru gigacalorie”, au mai precizat sursele din Primăria Capitalei, potrivit News.ro.

Subvenția aprobată prin bugetul pe anul 2022 este de aproximativ un miliard, iar primarul Nicușor Dan încă speră să primească de la Guvern un ajutor de aproape un miliard pentru a acoperi diferența.

ADVERTISEMENT

Primarul Nicușor Dan a propus în urmă cu două luni ca populația să plătească 280 de lei, dar propunerea nu a fost agreată la nivelul Consiliului General, conform HotNews.ro.

Pe lângă preţul plătit de cetățeni, Primăria Capitalei va veni cu o subvenţie de aproximativ 650 de lei, pentru a acoperi costul total al gigacaloriei, care ajunge la 980 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT
Tags: