News

Se modernizează 112! S-a semnat contractul de achiziție

10.09.2019 | 18:22
STS anunță că modernizează 112. Sursa foto - facebook

Se modernizează 112! Contractul de achiziție pentru modernizarea sistemului a fost deja semnat, iar actualizările echipamentelor și softurilor vor dura aproximativ doi-trei ani la nivelul întregii țări. Este anunțul făcut de Prim-adjunctul directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Ionel-Sorin Bălan. Oficialul STS a vorbit despre modernizarea serviciilor în cadrul unei audieri într-o comisie parlamentară

Se modernizează 112!

Potrivit acestuia, localizarea exactă a poziției telefoanelor este prioritatea imediată a modernizării STS. „În momentul de faţă a fost semnat un contract de achiziţie pentru modernizarea sistemului 112 la nivelul celor 40 de judeţe. De asemenea, în perioada aceasta au fost stabilite fondurile necesare în vederea implementării tehnologiei AML (Advanced Mobile Location).

Aceasta se adresează terminalelor care beneficiază de sisteme de operare Android şi IOS. Aşadar, în perioada următoare, o să vedeţi, probabil în şase – şapte luni, implementat proiectul de AML, în următorii doi trei ani o să vedeţi că tot sistemul 112 la nivelul celor 40 de judeţe va fi modernizat”, a precizat Sorin Bălan într-o ședință a Parlamentului.

Se modernizează 112! 112
La 112 se vor face investiții masive. Sursa foto – facebook

S-a semnat contractul de achiziție

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță că la finalizarea acestei investiții va avea loc o colaborare mai eficientă între instituțiile publice care coordonează și gestionează activitățile de intervenție în caz de urgență, prin crearea unui tablou operațional comun, cu detalii relevante pentru luarea deciziilor, va exista posibilitatea recepționării și atașării de date suplimentare pe durata apelului de urgență precum transmisii video și de imagini de la locul evenimentului, pentru fundamentarea deciziei de intervenție.

La încheierea proiectului trebuie să se producă și reducerea timpului de așteptare până la preluarea apelurilor de urgență prin distribuirea inteligentă a apelurilor, evitându-se astfel congestiile în situații de creștere rapidă a numărului apelanților, intervenții mai rapide și mai eficiente la urgențe prin crearea de capabilități de recepționare a apelurilor de urgență și a informațiilor de localizare asociate, care prezintă un grad de acuratețe mai mare și care asigură localizarea mai precisă a apelanților aflați într-o situație de urgență.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri