Sport

Se modifică Legile Jocului în sezonul 2023/2024. Ce nu mai au voie să facă portarii la loviturile de pedeapsă, din cauza lui Dibu Martinez. Reacție amuzantă a colegului lui Tătărușanu. Update

IFAB, forul abilitat pentru modificarea regulilor din fotbal, a propus o serie de modificări pentru sezonul 2023/2024. Situație inedită la loviturile de pedeapsă.
25.03.2023 | 18:38
Se modifica Legile Jocului in sezonul 20232024 Ce nu mai au voie sa faca portarii la loviturile de pedeapsa din cauza lui Dibu Martinez Reactie amuzanta a colegului lui Tatarusanu Update
Se modifică Legile Jocului. Ce nu vor mai avea voie portarii să facă la loviturile de pedeapsă. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
25-03-2023
16:42

Maignan, deranjat de deciziile IFAB

Portarul echipei AC Milan, Mike Maignan, s-a arătat deranjat de noile reguli aprobate de IFAB prin care goalkeeperii sunt limitați la penalty-uri.

”Noile reguli IFAB pentru penalty-uri în 2026: portarii trebuie să stea cu spatele la executant. În caz că parează, se va da lovitură liberă indirectă”, a scris ironic portarul francez pe contul de Twitter.

IFAB a anunțat că din sezonul viitor portarilor le va fi interzis să-i destabilizeze pe fotbaliștii care execută lovitura de la 11 metri. Astfel, goalkeeper-ul nu va mai avea la îndemână să întârzie executarea unui penalty sau să atingă barele laterale.

Totodată, jucătorul din poartă nu va avea voie să atingă bara transversală sau să vorbească cu executantul înainte de efectuarea loviturii.

ADVERTISEMENT

International Football Association Board (IFAB), organul care se ocupă cu regulile fotbalului, a propus o serie de modificări pentru sezonul 2023/2024. O schimbare radicală va avea loc la loviturile de pedeapsă, iar portarii vor avea interzis să recurgă la o serie de „trucuri tradiționale”.

Se modifică Legile Jocului pentru sezonul 2023/2024. Ce spune noul regulament despre durata unui meci

Un punct pe care IFAB îl modifică se referă la timpul de joc suplimentar. De la 1 iulie 2023/2024, arbitrul va acorda atât în prima repriză, cât și în a doua repriză mai mult timp de joc în funcție de momentele în care acesta s-a pierdut fie prin schimbări, celebrări sau orice altă cauză care duce la întârzierea repunerii mingii în joc.

ADVERTISEMENT

Mai exact, celebrarea unul gol va fi cronometrată separat pentru a sublinia faptul că acestea duc adesea la pierderi de timp semnificative pe care arbitrul nu le ia în considerare. Totodată, IFAB spune că în cazul în care are loc o infracțiune făcută de un individ de pe banca tehnică, însă acesta nu poate fi identificat fie că este vorba despre jucător înlocuit, rezervă, fotbalist eliminat sau oficial de echipă, cel care va fi tras la răspundere va fi antrenorul principal.

O altă modificare se referă la faptul că arbitrului asistent de rezervă îi este permis să ajute „centralul” pe parcursul jocului la fel cum o fac și ceilalți oficiali.

ADVERTISEMENT

Se modifică Legile Jocului pentru sezonul 2023/2024. Portarii, nevoiți să renunțe la o serie de „trucuri”

IFAB a anunțat că din sezonul viitor portarilor le va fi interzis să-i destabilizeze pe fotbaliștii care execută lovitura de la 11 metri. Astfel, goalkeeper-ul nu va mai avea la îndemână să întârzie executarea unei lovituri de la 11 metri sau să atingă barele laterale.

Totodată, jucătorul din poartă nu va avea voie să atingă bara transversală sau să vorbească cu executantul înainte de efectuarea loviturii. De asemenea, dacă după marcarea unul gol, arbitrul realizează înainte ca jocul să se reia că pe suprafața de joc și-a făcut apariția o altă persoană și aceasta a influențat faza, „centralul” trebuie să anuleze golul dacă cel care a fost în plus pe teren este o rezervă, un jucător care a fost schimbat, un fotbalist eliminat sau un oficial al echipei.

ADVERTISEMENT

Jocul va fi reluat cu o lovitură liberă indirectă din locul în care a fost surprinsă persoana în plus. Totodată, noua modificare spune că arbitrul nu trebuie să sancționeze dacă o altă persoană își va face apariție pe suprafața de joc, iar aceasta nu influențează faza golului.

Gianni Infantino a cerut schimbarea Legilor Jocului pentru a evita tragerile de timp

La începutul lunii, Gianni Infantino, care a fost reales în funcția de președinte FIFA, a dat exemplu meciurilor de la Cupa Mondială din Qatar, când minutele de prelungire ale celor două reprize au fost acordate „la sânge”. Vorbind în cadrul Consiliului Asociației Internaționale de Fotbal, Gianni Infantino a precizat că meciurile de 100 de minute ar putea deveni o obișnuință.

ADVERTISEMENT

„Inițiativa a fost apreciată pe larg de toată lumea. Vrem să luptăm împotriva pierderii de timp, vrem ca fanii să se bucure de joc. Trebuie să ne asigurăm că și aplicarea legilor jocului este universală.

ADVERTISEMENT

Vom monitoriza ligile din întreaga lume pentru a ne asigura că se joacă timpul de oprire corespunzător”, a declarat Gianni Infantino într-o conferință de presă IFAB, la Londra.

EXCLUSIV „În jur pluteau cadavre” Mărturie din Herson, după distrugerea barajului
EXCLUSIV „În jur pluteau cadavre” Mărturie din Herson, după distrugerea barajului
Becali anunță 3 transferuri la FCSB:
Becali anunță 3 transferuri la FCSB: "Mai risc două milioane! Voi da salarii mari!"
Ciclonul care s-a abătut asupra României va lovi noi zone în weekend. Valuri...
Ciclonul care s-a abătut asupra României va lovi noi zone în weekend. Valuri pe străzile Timişoarei, după codul roşu de vreme extremă
Asta spune totul despre Ion Țiriac! Pe ce moft a putut plăti o...
Asta spune totul despre Ion Țiriac! Pe ce moft a putut plăti o sumă uriașă în fiecare dintre ultimii 30 de ani
Party în loc de parastas! Serghei Mizil, Mitoșeru, Oana Lis, Vica Blochina au...
Party în loc de parastas! Serghei Mizil, Mitoșeru, Oana Lis, Vica Blochina au sărbătorit la 24 de ore în locul de unde Pelger și-a luat adio de la viață
Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe pe 12 iunie. Tradițiile și obiceiurile...
Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe pe 12 iunie. Tradițiile și obiceiurile legate de această perioadă
Dezvăluiri făcute de mama fetei ucise în Berceni. Gestul cu care a fost...
Dezvăluiri făcute de mama fetei ucise în Berceni. Gestul cu care a fost surprinsă de iubitul ei. "Ce, nu-ți place?" | VIDEO
Dan Capatos a răbufnit la TV, după moartea lui Stephan Pelger: „Am un...
Dan Capatos a răbufnit la TV, după moartea lui Stephan Pelger: „Am un soi de ciudă, o ciudă pe mine, pe noi, pe el”. Era bun prieten cu designerul
Reghe şi Prodanca, din nou împreună! Ce lovitură pun la cale cei doi...
Reghe şi Prodanca, din nou împreună! Ce lovitură pun la cale cei doi după marea împăcare
Fostul soț al Angelei Similea a rupt tăcerea: Toti cei cu care s-a...
Fostul soț al Angelei Similea a rupt tăcerea: Toti cei cu care s-a culcat erau casatoriti. S-a culcat si cu Piersic, si cu nasul nostru. Acuzațiile fostului soț
Ca la ruși, la nimeni! S-au lăudat că au distrus tancuri Leopard 2,...
Ca la ruși, la nimeni! S-au lăudat că au distrus tancuri Leopard 2, dar s-au făcut de râs. Ce vehicule au doborât de fapt
Veste CUMPLITĂ pentru Mirela VAIDA! A MURIT...
Veste CUMPLITĂ pentru Mirela VAIDA! A MURIT...
Carol al II-lea a vrut o femeie măritată! Ce i-a oferit soțului femeii...
Carol al II-lea a vrut o femeie măritată! Ce i-a oferit soțului femeii pentru o noapte de AMOR!