News

Se poate menține distanțarea socială în mijloacele de transport în comun? Răspunsul lui Alexandru Rafila

10.05.2020 | 09:41
Se poate mentine distantarea sociala in mijloacele de transport in comun Raspunsul lui Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

Autoritățile au făcut publice măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 15 mai și au oferit un set de reguli, printre care și cum se va face distanțarea socială în mijloacele de transport în comun.

Se poate menține distanțarea socială în mijloacele de transport în comun?

În ciuda indicațiilor oferite de autorități, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, este sceptic în ceea ce privește respectarea distanțării sociale în mijloacele de transport în comun.

ADVERTISEMENT

”Sunt destul de reținut. Una e să recomanzi, și alta să poți să pui la dispoziție suficiente mijloace de transport, cu o suficientă frecvență, care să permită aplicarea acestor măsuri”, a declarat Rafila la Digi24.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății consideră că transportul va fi unul dintre elementele cele mai sensibile în implementare măsurilor recomandate de autorități.

ADVERTISEMENT

Accesul în vehicule se va face doar pe prima ușă

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat un set de măsuri de relaxare care vor fi aplicate din 15 mai, după ridicarea stării de urgență.  Documentul complet poate fi consultat AICI

În transportul în comun, accesul va fi condiționat de purtarea obligatorie a măștii sanitare, iar numărul pasagerilor va fi redus la jumătate din capacitatea maximă de transport.

ADVERTISEMENT

Pe lângă măsurile de distanțare socială care rămân în vigoare, accesul în vehicule se va face doar pe prima ușă, în timp ce coborârea se va face pe celelalte uși. Pentru microbuzele care efectuează transport intra-urban este permis doar transportul persoanelor pe scaune.

Încă de la începutul săptămânii, Societatea de Transport București a anunțat noi reguli de circulație cu mijloacele de transport în comun, iar pentru respectarea acestora controlorii STB vor fi sprijiniți de Poliția Locală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că Metrorex pregătește măsuri de siguranță pentru a fi evitată aglomerația și a precizat la cât timp vor circula metrourile după 15 mai.

ADVERTISEMENT