Fotbal intern

Se pregătește lovitura anului: Cristi Borcea, patron la FC Voluntari! Cât îl costă preluarea clubului

07.10.2018 | 16:11
Se pregateste lovitura anului Cristi Borcea patron la FC Voluntari Cat il costa preluarea clubului
Cristi Borcea patron la FC Voluntari echipa primarului Florin Pandele

Surpriză uriașă în Liga 1: Cristi Borcea ar putea reveni ca patron în fotbal, dar nu la Dinamo București, așa cum visează mulți fani ai “câinilor”, ci la FC Voluntari!

FANATIK.RO a aflat informații de culise despre scenariul care ar putea transforma clubul ilfovean într-o adevărată forță a primei divizii.

Cristi Borcea devine patron la FC Voluntari? Cât l-ar costa 51% din acțiunile echipei

Sursele FANATIK.RO dezvăluie ceea ce ar fi bomba anului în materie de investiții în Liga 1: Cristi Borcea, patron la FC Voluntari. Fostul președinte al CA de la Dinamo București, Borcea este văzut de multă lume drept unicul care ar putea salva clubul din Ștefan cel Mare, aflat într-o situație ingrată cu Ionuț Negoiță la cârmă. Doar că planurile afaceristului nu s-ar lega, în viitorul imediat apropiat, de Dinamo.

Astfel, Borcea este ademenit de cei de la FC Voluntari pentru a prelua pachetul majoritar de acțiuni al clubului. Conform informațiilor noastre, prețul fixat pentru 51% din acțiunile ilfovenilor a fost stabilit la 3.000.000 de euro! O sumă deloc mare pentru puterea financiară a lui Borcea. Tranzacția nu este, însă, una ușoară, iar tatonările sunt la stadiul incipient.

De ce ar vrea Florin Pandele un investitor puternic

În acest moment, Primăria din Voluntari asigură banii pentru Academie, cheltuielile cu stadionul și utilitățile. Legea nu permite, însă, ca din sumele venite de la bugetul local să fie achitate salarii, prime și alte bonusuri. Acestea se achită din drepturile TV și din ce aduc sponsorii. FANATIK.RO a aflat că Florin Pandele caută de ceva timp un afacerist puternic, care să ducă echipa la un alt nivel și să crească bugetul lunar pentru salarii, care acum este de aproximativ 90.000 de euro pentru întregul lot!

Florin Pandele, Gigi Becali și Mircea Lucescu
Florin Pandele, Gigi Becali și Mircea Lucescu, în tribunele stadionului din Voluntari

 

De ce nu este convins că omul ideal e Cristi Borcea

Primarului Pandele i-a fost prezentată posibilitatea de a-i fi cedat pachetul majoritar de acțiuni lui Cristi Borcea, dar acesta nu a fost neapărat încântat de această variantă. Principala problemă pentru Pandele, care este un om politic, vine din trecutul “pătat” al lui Borcea, mai precis faptul că acesta a stat 4 ani în închisoare. Concret, e vorba despre o chestiune de imagine, alăturarea cu un fost condamnat. Peste acest lucru a trecut însă atunci când a oficiat, de două ori, cununiile civile ale afaceristului cu Alina Vidican, respectiv cu Valentina Pelinel. În plus, Borcea are și alte atuuri foarte puternice.

Cristi Borcea Florin Pandele Gigi Becali
Cristi Borcea, cununat civil cu Alina Vidican, dar și cu Valentina Pelinel, de primarul Voluntariului Florin Pandele. Naș cu Vidican i-a fost Gigi Becali

Gigi Becali, principalul garant pentru finul său dinamovist

Unul dintre acestea este sprijinul necondiționat pe care Gigi Becali i-l acordă. Becali este nașul atât al lui Florin Pandele, cât și al lui Cristi Borcea. Finanțatorul FCSB l-a lăudat mereu pe Borcea pentru abilitățile sale manageriale în fotbal și a susținut chiar, multă vreme, că acesta a fost singurul de care i-a fost frică și care ar fi putut ține pasul cu investițiile sale. Mai mult, implicarea lui Borcea la Voluntari l-ar scoate din calcule la Dinamo, marea rivală a FCSB, echipă care a jucat meciuri de pe teren propriu pe stadionul din Voluntari.  Doar că la Dinamo ar putea conduce tot familia Borcea…

Florin Pandele Gigi Becali
Florin Pandele și Gabriela Firea au fost nășiți de Gigi Becali

Borcea junior, șef peste “câini”!

Extenuat psihic după anii petrecuți în pușcărie, fostul acționar de la Dinamo nu se mai vede la conducerea clubului alb-roșu. Cu toate acestea, fiul său cel mare, Patrick, ar putea prelua în viitor echipa de la Ionuț Negoiță. Ar putea exista astfel situația în care Borcea senior să fie patron la FC Voluntari și Borcea junior să fie patron la Dinamo.

De altfel, la ieșirea din închisoare, Cristi recunoștea această posibilitate: “Mi-e și dor să revin în fotbal, dar sunt momente… Frică? Nu-mi este frică, nu mi-a fost niciodată, mai ales că eu am mai fost antrenat în «Ștefan cel Mare». Toată viața îmi va fi dor de Dinamo. E adevărat că echipa n-a ajuns în Champions League, dar sperăm să ajungă.

S-au schimbat însă foarte multe în fotbal. Ce bani se băgau de către Dinamo, Steaua, Rapid, Timișoara, Vaslui, chiar și Ceahlăul, Galați, Craiova… Cu mine sigur nu va mai ajunge Dinamo prin Europa, pentru că nu o să mai apar niciodată în conducere. Poate, însă, cu Patrick“, declara atunci Cristi Borcea.

Cristi Borcea Patrick Borcea
Cristi Borcea îl vede pe fiul său, Patrick, drept omul ideal pentru Dinamo București

Prima reacție oficială: “Nu am discutat cu nimeni de acolo!”

Contactat telefonic de FANATIK.RO, fostul șef de la Dinamo susține că nu ia în calcul, în acest moment, revenirea în fotbal și că nu a purtat negocieri pentru preluarea celor de la FC Voluntari: “Sunt încă în refacere, încerc să mă relaxez alături de familie. Nu am negociat pentru Voluntari, nu am discutat cu nimeni de acolo! Nu se pune probleme să revin acum în fotbal“, a spus Cristi Borcea.

Valentina Pelinel Cristi Borcea și Milan Cristian Borcea
Valentina Pelinel și Cristi Borcea la plimbare cu fiul lor, Milan Cristian Borcea

Ce spun cei de la Voluntari: “Nu excludem venirea alături de noi a oamenilor de afaceri, ca sponsori!”

FC Voluntari a reacționat cu privire la posibilitatea ca Borcea să preia clubul ca principal investitor. Managerul general Ioan Andone nu a exclus o colaborare pe viitor cu fostul acționar de la Dinamo, dar numai în calitate de sponsor!

În legătură cu zvonurile apărute în ultima perioadă, conform carora clubul nostru ar urma să fie cumparat de un om de afaceri, vrem sa precizăm următoarele: FC Voluntari aparține orasului Voluntari și Consiliului Local și nu se poate vinde! Mai precis, clubul nu este de vânzare! Evident, nu excludem venirea alături de noi a oamenilor de afaceri, dar numai ca sponsori!“, a fost mesajul lui Ioan Andone, manager general la FC Voluntari.

3.000.000 de euro l-ar costa pe Cristi Borcea cumpărarea a 51 la sută din acțiunile de la FC Voluntari