Sport

Se pregătește primul transfer important din 2023! Gabi Tamaș, negocieri finale cu patronul unei echipe din Superliga, la întoarcerea acestuia din Dubai! Exclusiv

Liber de contract din octombrie 2022, după despărțirea de Petrolul, Gabi Tamaș este în negocieri avansate să semneze cu o altă echipă din SuperLiga.
02.01.2023 | 17:15
Se pregateste primul transfer important din 2023 Gabi Tamas negocieri finale cu patronul unei echipe din Superliga la intoarcerea acestuia din Dubai Exclusiv
După despărțirea de Petrolul, Gabi Tamaș este aproape de o revenire în SuperLiga. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a ajuns la 39 de ani, vârstă la care mulți jucători și-au agățat de multă vreme ghetele în cui, Gabi Tamaș nu are deocamdată niciun un gând să se retragă din activitate. Ba, mai mult, este foarte aproape să semneze cu o echipă importantă din SuperLiga, negocierile fiind într-un stadiu foarte avansat.

Gabi Tamaș, aproape să semneze cu FC U Craiova 1948

Plecat cu scandal de la Petrolul la jumătatea lunii octombrie 2022, după un derapaj incredibil la adresa fanilor într-o discuție telefonică avută cu antrenorul Nae Constantin, Gabi Tamaș se pregătește să revină în SuperLiga. În ciuda vârstei, nu are de gând să renunțe la activitatea competițională, fiind hotărât să mai joace la nivel înalt cel puțin un sezon și jumătate.

ADVERTISEMENT

Iar după pauza forțată de aproape 3 luni, este gata să se întoarcă pe cai mari la un club important din România. Din informațiile aflate în exclusivitate de FANATIK, fundașul de 39 de ani este în negocieri foarte avansate cu FC U Craiova 1948, echipă care încă mai speră ca în cele 9 etape rămase de disputat din sezonul regular să prindă un loc în play-off.

Interesul grupării patronată de Adrian Mititelu pentru fostul fundaș al echipei naționale nu este unul nou. Tamaș a mai fost dorit în Bănie și în iarna trecută, dar și în vară, după ce s-a despărțit de FC Voluntari. Mutarea nu s-a realizat atunci însă din cauză că a preferat să semneze cu Petrolul la rugămințile bunului său prieten Constantin Budescu, acesta urmând să-i redevină coechipier.

ADVERTISEMENT

Acum, datele probelemei s-au schimbat radical. FANATIK a aflat că Tamaș este dispus să semneze cu FC U Craiova, dacă îi vor fi îndeplinite și ultimele dorințe. Până în acest moment, el a negociat doar cu Adrian Mititelu Jr., fiul patronului Adrian Mititelu, cu care nu a ajuns încă la o înțelegere totală. Transferul, despre care a scris și Prosport, ar urma să fie finalizat în perioada următoare, până la reluarea campionatului.

Gabi Tamaș așteaptă întoarcerea patronului Adrian Mititelu din Dubai pentru a finaliza negocierile

Conform surselor FANATIK, impedimentul care mai stă în calea semnării contractului este unul de ordin financiar. Concret, există o mică diferență între salariul lunar pe care îl propun oltenii și ceea ce dorește Tamaș, dar acest lucru se poate rezolva după o discuție față în față cu Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Patronul oltenilor se află în vacanță la Dubai, iar la întoarcerea în țară se va întâlni cu Tamaș pentru a finaliza negocierile. Șansele de reușită sunt foarte mari, mai ales că Mititelu și-l dorește cu ardoare la echipă. Visul său este să atace play-off-ul în partea a doua a campionatului cu un cuplu de fundași centrali format de Gabi Tamaș și grecul Kyriakos Papadopoulos.

Grec cu care Tamaș se află în relații foarte bune, la fel cum e și cu Adrian Mititelu Jr., în compania căruia a fost văzut de nenumărate ori. Dacă mutarea se va realiza, FC U Craiova se va lăuda cu unul dintre cele mai puternice cupluri de fundași centrali din Superliga, atât Tamaș, cât și Papadopoulos, având în CV echipe de calibru, dar și numeroase jocuri la echipa națională.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova nu este însă singura formație din SuperLiga care intenționează să-l transfere pe Gabi Tamaș. Și FC Voluntari, echipă la care fundașul a mai jucat în perioada februarie 2021 – iulie 2022, ar dori să-l „repatrieze” în mercato de iarnă, anunțul fiind făcut de Florin Cernat, directorul sportiv al clubului ilfovean, înainte de Anul Nou.

  • 39 de ani a împlinit Gabi Tamaș pe 9 noiembrie 2022
  • 250.000 de euro este cota de piață a lui Gabi Tamaș, conform Transfermarkt
ADVERTISEMENT