Sporturi

Se pregătește un boicot de proporții la JO de iarnă de la Beijing: ”Discuțiile au pornit la drum”

07.04.2021 | 15:22
Se pregateste un boicot de proportii la JO de iarna de la Beijing Discutiile au pornit la drum
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii pregătește un boicot de proporții la Jocurile Olimpiuce de iarnă de la Beijing, din 2022, ca urmare a răcirii relațiilor politice și economice cu China.

Alte două ediții ale Jocurilor Olimpice au mai fost boicotate, dar de fiecare dată a fost vorba de cele de vară: Moscova 1980 și Los Angeles 1984.

ADVERTISEMENT

Un al moment extrem de tensionat a avut loc în 2018, atunci când șaizeci de europarlamentari au cerut statelor membre ale Uniunii Europene să boicoteze Cupa Mondială de fotbal din Rusia, în semn de protest faţă de Vladimir Putin.

Americanii vor să boicoteze JO de iarnă de la Beijing

Anunțul marelui boicot în ceea ce privește Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, de anul viitor, a fost făcut de Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al administrației președintelui american Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Acesata a vorbit nu numai despre un boicot venit din partea SUA, ci și a aliaților: ”Este ceva la care ne gândim pentru viitor. O decize luată în urma unei coordonări perfecte ar fi atât în interesul nostru, cât și al partenerilor noștri”.

”Jocurile sunt în 2022, acum e abia aprilie 2021, așa că mai avem timp de gândire. Nu avem stabilit un termen limită, dar discuțiile au pornit la drum. Pe moment, nicio decize nu este luată”, a declarat Ned Price, conform Sky Sports.

ADVERTISEMENT

România, marea beneficiară a boicotului de la Los Angeles

După ”războiul comercial” declanșat de fostul președinte american, Donald Trump, actualul șef de la Casa Albă, Joe Biden, a continuat să pună presiune pe guvernul chinez, cu sancțiuni alături de UE, acuzându-l pe acesta că violează drepturile fundamentale ale populației musulmane din Xinjiang.

La reuniunea care a avut loc luna trecută în Alaska, atât secretarul de stat american, Antony Blinken, cât și șeful diplomației chineze, Yan Jiechi, s-au ascuzat reciproc de violarea acestor drepturi.

ADVERTISEMENT

Reamintim că boicotul URSS-ului la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984, au deschi calea României către cea mai prodigioasă ediție. Atunci, sportivii noștri au cucerit 53 de medalii și astfel România a ocupalot locul doi în clasamentul general, după SUA.

ADVERTISEMENT
Tags: