Se pregătește un nou număr de urgență? Ce se poate transmite la 114. Anunțul Ministerului Comunicațiilor – Update

Daniel Șuta   
în HotNews
09/08/2019, 15:52
Se pregătește un nou număr de urgență? Ce se poate transmite la 114. Anunțul Ministerului Comunicațiilor – Update
114, nou număr de urgență? Sursa foto: Wikipedia.org

Ministerul Comunicațiilor propune introducerea unui nou număr de urgență, față de cel existent deja. Este vorba despre numărul 114, despre care se spune că va fi mai eficient decât cel din prezent, 112. Ministerul susține că odată cu introducerea acestui număr persoanele care au nevoie de ajutor vor fi localizate mult mai ușor, pe loc.

Update, ora 20.20: Ministerul Comunicaţiilor a făcut noi precizări despre această situație. Instituția spune că numărul 114 nu va fi un număr de urgenţă aflat la dispoziţia apelanţilor, în sensul numărului 112, ci doar un canal tehnic asociat numărului de urgenţă 112.

Stire initiala – 114, noul număr de urgență din proiectul Ministerului Comunicațiilor

„Transmiterea mesajelor tehnice standardizate scurte ce conţin infornnaţia de localizare obţinută pe baza echipamentului terminal se realizează fără intervenţia apelantului, către numărul unic 114”, se arată în proiectul ministerului Comunicațiilor.

„(4) Furnizorii de reţele publice mobile de telefonie au obligaţia de a suporta atât costurile determinate de transmiterea la numărul 114 a mesajelor tehnice standardizate scurte ce conţin infornriaţia de localizare obţinută pe baza echipamentului terminal, cât şi costurile aferente traficului generat pe o conexiune de date de transmiterea informaţiei de localizare obţinută pe baza echipamentului terminal”, se mai arată în proiectul ministrului Alexandru Petrescu.

114
112 s-a dovedit a fi ineficient. Sursa foto: Reporter Global

Cazul Caracal schimbă legile

Discuția despre eficiența serviciului de urgență 112 a explodat în spațiul public după ce o adolescentă de 15 ani a sunat să ceară ajutor din casa lui Gheorghe Dincă, după ce a fost bătută și violată. 19 ore au trecut de la ultimul apel al Alexandrei Măceșanu la 112 până la intervenția autorităților, însă a fost extrem de târziu.

Dramele de la Caracal au scos la iveală faptul că o serie de instituții din țara noastră, chiar dacă au primit bugete mari în ultimii ani, precum Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) nu sunt prompte așa cum ar trebui, iar acțiunile lor nu sunt eficiente. De asemenea, tot în urma mediatizării morții Alexandrei Măceșanu se cere și o lege care să condamne la viață violatorii, pedofilii și criminalii.

 

 

 

 

Închide ×