News

Se redeschid restaurantele și sălile de joc în București? Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

21.01.2021 | 16:51
Se redeschid restaurantele si salile de joc in Bucuresti Anuntul prefectului Traian Berbeceanu
ADVERTISEMENT

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunțat joi 21 ianuarie că rata de incidență în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Așadar, dacă trendul descendent se menține și vineri, 22 ianuarie, va fi convocat comitetul Municipal pentru Situații de Urgență pentru a lua o decizie cu privire la ridicarea unor restricții.

ADVERTISEMENT

Bucureștenii ar putea astfel să meargă la cinematograf, la restaurant sau la săli de jocuri de noroc și păcănele, după ce vor fi ridicate anumite restricții.

Traian Berbeceanu anunță redeschiderea restaurantelor și a barurilor

„Din fericire, suntem în a doua zi consecutivă cu indice de sub trei la mia de locuitori. Urmărim și datele de mâine și după a treia zi consecutiv vom avea tot sub trei la mie, vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relăxam mai multe măsuri, atât cât ne permit reglementările aflate în vigoare”, a declarat prefectul Bucurestiului la Realitatea TV.

ADVERTISEMENT

Dacă restricțiile vor fi ridicate, restaurantele, cinematografele și teatrele vor putea funcționa cu o capacitate de 30%, potrivit lui Berbeceanu.

„Este vorba de permiterea funcționării cu o capacitate de maximum 30% a instituțiilor de spectacol, teatrelor și cinematografelor cu public.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este vorba de redeschiderea activităților la interior a resuaturantelor, barurilor, cafenelelor, în limita a maximum 30% din capacitatea fiecărei unități și totodată, de permiterea activităților cu publicul până în limita a 30% în spațiul destinat operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, a declarat prefectul Capitalei, conform Ziare.com.

Decizia va fi luată vineri, 22 ianuarie, după ora 12:00. Cu toate acestea, orarul magazinelor e luat prin Hotărâre de Guvern, astfel că magazinele se vor închide în continuare la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul a fost în ultimele luni principalul focar de infecție cu Covid-19, majoritatea cazurilor raportate la nivel de țară fiind din București. Cu toate acestea, măsurile de restricție și atenția sporită acordată de cetățeni regulilor pare să fi dat roade într-un final.

ADVERTISEMENT
Tags: