News

Se redeschid școlile în București! De când s-ar putea întoarce elevii fizic la cursuri

17.05.2021 | 12:55
Se redeschid scolile in Bucuresti De cand sar putea intoarce elevii fizic la cursuri
ADVERTISEMENT

Școlile din Capitală s-ar putea redeschide și toți elevii vor putea participa fizic la cursuri.

Cel mai probabil, de miercuri, toți elevii din Capitală s-ar putea întoarce fizic la școală. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care face posibilă revenirea copiilor în bănci se poate publica luni seara, în Monitorul Oficial.

Inițial au fost zvonuri că elevii s-ar putea întoarce fizic la școală încă de marți, dar Ministrul Educației consideră că nu ar fi fost suficient timp pentru anunțarea deciziei.

ADVERTISEMENT

Se redeschid școlile în București

De miercuri, toți elevii din București s-ar putea întoarce în bănci. Decizia finală va fi luată luni seara.

“Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea, pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a explicat de ce a fost aleasă ziua de miercuri pentru revenirea elevilor la școală.

“Practic, în acest context, văd posibil că de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, elevii care prezinta simptome COVID-19 au motive întemeiate pentru a nu merge la școală sau prezintă vulnerabilități medicale au în continuare acces la ore online.

ADVERTISEMENT

“Orice simptome e o sintagmă acoperitoare. Părinții anunță școala”, a spus Ministrul Educației.

Rata de infectare în București a scăzut sub 1 la mia de locuitori

Redeschiderea totală a școlilor din București este posibilă, după ce rata infectărilor cu noul coronavirus a scăzut sub 1 la mia de locuitori. Potrivit comunicatului dat de Direcția de Sănătate Publică București, rata de incidență cumulată calculată pentru ultimele două săptămâni este de 0,94.

“Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3)”, a fost mesajul postat, duminică, pe Facebook ministrul Educației.

ADVERTISEMENT