News

Se redeschid staţiunile balneare. Când poţi să mergi la Băile Felix sau Herculane şi ce regului trebuie să respecţi

23.05.2020 | 20:15
Se redeschid statiunile balneare Cand poti sa mergi la Baile Felix sau Herculane si ce regului trebuie sa respecti
Staţiunile balneare din România și-au deschis porțile odată cu trecerea de la starea de urgență la cea de alertă, iar primii turiști și-au făcut apariția
ADVERTISEMENT

Staţiunile balneare din România și-au deschis porțile odată cu trecerea de la starea de urgență la cea de alertă, iar primii turiști și-au făcut apariția.

Se redeschid staţiunile balneare

Conform stirileprotv.ro, stațiuni balneare celebre precum Băile Felix sau Băile Herculane s-au redeschis, iar turiștii sosiți în vacanță sunt întâmpinați cu setul de reguli pe care trebuie să-l respecte.

ADVERTISEMENT

”Vă rugăm să vă dezinfectați pe mâini un pic. Mulțumim frumos. Să vă luăm și o temperatură. Veți fi cazați la etajul 3, în stânga este liftul de acces. Veți avea acces doar la zonele exterioare de la piscine, sunt cu apă termală”, le-a transmis recepționera unui hotel din zonă unor turiști.

Un alt turist care se scaldă într-o piscină în aer liber spune că distanțarea este ușor de păstrat în aceste zile, deoarece nu sunt prea mulți vizitatori și se pot respecta măsurile de siguranță.

ADVERTISEMENT

Prețuri mai mici cu până la 15% la complexele balneare

”Noi am făcut o distanțare mai mare, având în vedere că suntem întinși pe o suprafață de 5 hectare, distanțarea între șezlonguri este de 4 metri. La fiecare piscină este un om care le atrage atenția dacă sunt prea apropiați sau prea mulți într-un grup”, a transmis un angajat.

Masa este servită în cameră prin sserviciul de livrare de la restaurant. Directorii complexelor balneare spun că numărul rezervărilor este în creștere și așteaptă ridicarea restricțiilor pentru a deschide terasele și aquaparcurile.

ADVERTISEMENT

Prețurile sunt mai mici cu până la 15% în această perioadă plină de restricții, așa că un pachet de cinci nopți cu demipensiune și acces la bazele de tratament costă aproximativ 2.000 de lei.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru i-a anunțat pe români că țara noastră se află pe o pantă descendentă referitor la pandemia de coronavirus, astfel că sezonul estival s-ar putea deschide în 15 iunie.

ADVERTISEMENT

Ministrul Economiei Virgil Popescu a declarat că România va permite redeschiderea teraselor și a restaurantelor în pachetul viitoarelor măsuri de relaxare pe care autorităților le au în plan, după consultarea cu oficialii din Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT