News

Se redeschide circulatia pe Transalpina. CNAIR a făcut anunțul așteptat de milioane de români

Când vom circula din nou pe Transfăgărășan și Transalpina. Anunțul pe care l-au făcut autoritățile au luat prin surprindere pe toată lumea
30.05.2024 | 15:19
Se redeschide circulatia pe Transalpina CNAIR a facut anuntul asteptat de milioane de romani
Românii vor putea merge din nou pe Transfăgărășan și Transalpina. Când se vor redeschide cele două drumuri. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lucrările de deszăpezire pe Transfăgărășan se apropie de final. Drumarii sunt în curs de a finaliza ultimele pregătiri pentru redeschiderea traficului pe DN 7 C, Transfăgărășan, pe tronsonul dintre Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă.

Când vom circula din nou pe Transfăgărășan

Aceștia au anunțat, de asemenea, că efectuează reparații la carosabil, montează indicatoare rutiere și parapete de siguranță. În ultimele săptămâni, drumarii au folosit mai multe utilaje pentru a înlătura zăpada, care în unele zone atingea patru metri înălțime.

ADVERTISEMENT

„Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pe #transfăgărășan ! În acest moment lucrăm la îndepărtarea ultimelor petice de #zăpadă, efectuăm reparații la partea carosabilă, instalăm indicatoare rutiere și parapet de siguranță. Mult a fost, puțin a rămas!”, a scris pe Facebook DRDP Brașov.

Cel mai impresionant drum din România ar putea fi deschis circulației până la mijlocul lunii iunie, imediat ce vremea se va îmbunătăți, iar toate lucrările se vor finaliza.

ADVERTISEMENT

De pe 1 iunie se poate merge pe Transalpina

Circulația pe Transalpina va fi redeschisă sâmbătă, 1 iunie, a anunțat joi, pe Facebook, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Conform sursei citate, în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanți ai CNAIR (inclusiv de la DRDP Craiova și SDN Târgu Jiu), s-a decis redeschiderea circulației pe Transalpina începând cu data de 1 iunie.

ADVERTISEMENT

„Se redeschide circulaţia pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024! Sectorul de drum montan dintre Rânca şi Curpăt al DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 8,00 – 18,00. În afara acestui interval orar, accesul este interzis din cauze obiective care ţin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine.

De asemenea, limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră, iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis. Respectarea acestor restricţii este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase şi pentru deplasarea în condiţii de siguranţă”, a informat Cristian Pistol.

ADVERTISEMENT

Transalpina este închisă oamenilor pentru circulație în lunile de iarnă, între Rânca și Obârșia Lotrului. Porțiunea închisă se întinde pe un segment de peste 20 de kilometri.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
EXPLODEAZA PREȚUL la RCA. Veste proastă pentru ȘOFERI de la 1 IULIE
EXPLODEAZA PREȚUL la RCA. Veste proastă pentru ȘOFERI de la 1 IULIE
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României