Se reduce vârsta de pensionare pentru anumite categorii de persoane. Klaus Iohannis a semnat decretul

Adrian Baciu   
în HotNews
29/05/2020, 16:36
Se reduce vârsta de pensionare pentru anumite categorii de persoane. Klaus Iohannis a semnat decretul
Se reduce vârsta de pensionare pentru anumite categorii de persoane. Klaus Iohannis a semnat decretul. Foto: hepta.ro

Se reduce vârsta de pensionare pentru anumite categorii de persoane din România. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care anumite activități

Se reduce vârsta de pensionare pentru anumite categorii de persoane. Klaus Iohannis a semnat decretul

În cursul zilei de vineri, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat trei decrete printre care și cel care prevede reducerea de pensionare a unei categorii de români.

Decretul legat de reducerea vârstei de pensionare a vizat promulgarea Legii pentru completarea art. 21 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat.

În aceste condiții, beneficiarii reducerii vârstei de pensionare sunt acei români care au lucrat în sistemul de apărare și care au fost trecuți în rezervă sau în cazul căruia raportul de serviciu a încetat ca urmare a reorganizării unităţii şi reducerii unor funcţii.

”De reducerea vârstei standard de pensionare beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc condiţiile de vechime.

Se regăsesc în una din următoarele situaţii: a) au fost trecuţi în rezervă în conformitate cu art. 45 alin. (1) lit. a), b), e), g) şi h) din Legea nr. 384/2006, cu modificările şi completările ulterioare; b) au fost trecuţi în rezervă ori le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile acestora, ca urmare a reorganizării unităţii militare sau a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive ori nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale”, prevede textul adoptat de deputaţi, conform România TV.

Cine beneficiază de pe urma acestei decizii?

La începutul acestei luni, Camera Deputaţilor a adoptat acest proiect de lege care a fost iniţiat de deputatul liberal Florin Roman.

Potrivit deputatului PNL, propunerea legislativă vine să elimine o discriminare existentă cu privire la militarii rezerviști în raport cu militarii aflați în prezent în activitate.

Tot vineri, Klaus Iohannis a mai semnat decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului Adiţional semnat la Bucureşti, la 27 mai 2019, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Arabe Egipt privind dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de către misiunile diplomatice ale celor două state, semnat la Bucureşti la 10 noiembrie 2011.

Închide ×