News
notix pixel id

Veste bună pentru fermieri. Ministrul agriculturii anunță reluarea unui ajutor important

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat, luni seară, reluarea unui program important pentru fermieri, care îi va ajuta să-și crească mai mult producția.
29.11.2021 | 23:20
Veste bună pentru fermieri. Ministrul agriculturii anunță reluarea unui ajutor important
Ministrul agriculturii anunta reluarea unui program important pentru fermieri. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a luat decizia de a reimplementa, în următoarea perioadă, programul ”Tomata”.

Adrian Chesnoiu a conștientizat importanța acestui ajutor pentru fermieri după ce, luni, a vizitat împreună cu premierul Nicolae Ciucă o fermă de pui și una de nutrețuri. De altfel, Adrian Chesnoiu a dat asigurări că și în următoarele zile s-au stabilit vizite în teren.

Ministrul agriculturii are mai multe vizite de teren planificate

”Am discutat despre principalele provocări și probleme pe care le întâmpină fermierii, precum și despre modalitățile concrete de remediere a acestora.

ADVERTISEMENT

Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanț de producție a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producția de furaje pentru asigurarea unei alimentații sănătoase și controlate a păsărilor, reproducție, creșterea puilor, abatorizare, tranșare, ambalare și distribuție la nivel național și internațional”, a spus Adrian Chesnoiu la Antena 3.

Nicolae Ciucă: ”Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă”

Premierul Nicolae Ciucă a spus, de asemenea, că fermierii români chiar au nevoie de ajutor, deoarece producția le este destul de afectată. Nicolae Ciucă a dat și el asigurări că se vor iniția proiecte în beneficiul acestora.

ADVERTISEMENT

”Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislația, cât și mecanismele de finanțare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum și pentru a le deschide oportunitățile oferite de Piața Unică europeană.

Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de previziune și proiecte pe termen mediu și lung, coerență în procesul de planificare și o stabilire a priorităților.

ADVERTISEMENT

Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a precizat și prim-ministrul Nicolae Ciucă într-o declarație de presă.

Întrebat despre cum îi va sprijini pe fermieri să facă față creșterilor prețurilor la energie sau hrana pentru animale, Adrian Chesnoiu a spus că se va relua Programul ”Tomata”, astfel încât românii să cumpere mai multe legume românești și nu din străinătate.

ADVERTISEMENT

”Este un bulgăre de zăpadă care se rostogolește de ceva timp şi aceste scumpiri sunt cele care ne îngrijorează şi pe care le avem în vedere astfel încât măsurile cu care vom veni să diminueze aceste costuri.

 Pe lângă intervențiile punctuale în materie de energie, gaze care deja au fost luate şi probabil vom veni şi cu alte măsuri în sprijinul IMM-urilor şi direct a fermierilor sunt modalități de susținere a sectoarelor pe care trebuie să le implementăm astfel încât preţurile resimțite să se simtă mai puţin.

ADVERTISEMENT

Vom relua programul tomata şi vom susţine acele legume care arată un deficit în piaţa românească în anumite perioade, astfel încât să le furnizăm românilor legume şi produse romanești, astfel încât să nu mai fim dependenți de cele din import”, a mai declarat ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri