ADVERTISEMENT
News

Se reiau examenele pentru permisul de conducere. Ce măsuri de siguranță au fost implementate

Autor: Traian Terzian | 20.05.2020 | 20:29
Se reiau examenele pentru permisul de conducere. Ce măsuri de siguranță au fost implementate
Examenele pentru permisul de conducere vor fi reluate în curând, dar vor exista o serie de reglementări în ceea ce privește măsurile de siguranță

Examenele pentru permisul de conducere vor fi reluate în curând, dar vor exista o serie de reglementări în ceea ce privește măsurile de siguranță.

ADVERTISEMENT

Se reiau examenele pentru permisul de conducere

Conform Digi24, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a anunțat că activitatea de examinare pentru permisul de conducere va fi reluată treptat.

Programarea candidaților cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16 martie – 17 mai și pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.

ADVERTISEMENT

Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18 mai se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.

Candidații și examinatorii, obligați să poarte măști de protecție

Reluarea activității de examinare la proba practică pentru candidații aflați în prima situație începând cu data de 2 iunie, urmând ca la finalizarea acestei activități să fie demarată examinarea practică pentru candidații aflați în situația prevăzută în cazul 2.

ADVERTISEMENT

Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15 iunie/22 iunie, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

ADVERTISEMENT
  • Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
  • Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;
  • Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 metri;
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto. Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare.

În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități.

ADVERTISEMENT

Birourile de înmatriculări s-au redeschis în România, începând cu data de 15 mai. Conform Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, programul de lucru va fi diferit de la un județ la altul, însă în majoritatea cazurilor se va lucra peste program.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!