Ligi Inferioare

Se retrage Craioveanu? “Sînt foarte TRIST, leilor! Să fiu ÎNJURAT la mine acasă..”

Fostul atacant al Universităţii Craiova, Gică Craioveanu, în prezent director de imagine la CS Universitatea Craiova, a fost extrem de afectat după ce a văzut că la derby-ul Oltenei, suporterii...
26.11.2013 | 15:05
Se retrage Craioveanu Sint foarte TRIST leilor Sa fiu INJURAT la mine acasa

Fostul atacant al Universităţii Craiova, Gică Craioveanu, în prezent director de imagine la CS Universitatea Craiova, a fost extrem de afectat după ce a văzut că la derby-ul Oltenei, suporterii din Peluza Sud l-au înjurat. Într-un editorial în  revista “Maxima Sport”, acesta şi-a manifestat dezamăgirea că a fost contestat şi dă de înţeles că vrea să plece.

Sunt trist. Nu credeam să trăiesc ziua în care voi fi înjurat la mine acasă. Patru ani mi-am învineţit tibiile şi mi-am umflat gleznele pentru această echipă. Spuneam, într-un text anterior, că au fost cei mai frumoşi ani din cariera şi poate din viaţa mea. La cum mă simt acum, cred că acesta este ultimu meu editorial. Simt că nu mai am pentru cine să scriu.

Dar nu tibiile şi gleznele contează, pentru că nu ele mă dor. Pentru Craiova am pus suflet, iar ăla doare când ţi se răspunde aşa. Continui să respect publicul craiovean, cred că e dreptul lui să fluiere pe cine vrea. Doar că noul public craiovean nu mai înţelege ce înseamnă să fii oltean. Şi-a pierdut însăşi esenţa oltenismului. Esenţa noastră de olteni presupune să ne mândrim cu cei care ne-au adus glorie, cei datorită cărora se vorbeşte despre noi în locuri în care altfel nu s-ar fi vorbit. Noii suporteri nu mai au respect pentru nimeni şi nimic. De fapt, greşesc. Au respect pentru o himeră. Himera se mai reazămă pe două nume: Ţicleanu şi Balaci. Îi respect enorm pe oamenii ăştia, aşa cum îi respectăm cu toţii, în club. Am convingerea că şi ei vor înţelege, dacă nu cumva au înţeles deja, că spiritul Craiovei nu poate fi la indivizi de acea teapă. Să presupunem că am dreptate şi că asta chiar se va întâmpla. Ce vor mai spune suporterii atunci? Cu ce vor mai rămâne? Îl vor înjura şi pe Balaci? În numele cui? Chiar cred suporterii că noi nu ţinem cu Universitatea Craiova? Chiar cred aceşti puşti că Geolgău, Lung, Tilihoi, Ungureanu, Cămătaru, Stroe sau Craioveanu nu vor binele acestui brand? De ce or avea impresia că ştiu mai bine decât noi? De ce or crede că iubesc mai mult decât noi, cei care am creat această poveste? Cu ce echipă ar mai fi ţinut copiii ăştia astăzi dacă nu erau numele de mai sus? Nu cumva, atunci când au creat acest mit, oamenii ăştia şi-au câştigat dreptul de a-i alege, măcar într-o mică măsură, destinul?

Şi nu, leilor. Cel mai trist nu sunt pentru că am fost eu înjurat. Cel mai trist sunt pentru că am văzut olteni bătându-se şi scuipându-se între ei la vestiare, dar nejucând nimic pe teren. De asta îmi vine să nu mai scriu, leilor. Eu vin dintr-o perioadă în care lumea se ocupa cu fotbalul, nu cu scuipatul şi bătaia. Din păcate, echipa cu stema cu leul de la care am plecat eu nu se mai ocupă cu fotbalul cam de multişor. Să tot fie vreo 15 ani. Iar când nu joci fotbal, e normal să-ţi creşti aşa suporterii. Ce aş putea să le explic eu unor oameni care nu şi-au văzut niciodată echipa jucând cu adevărat? Aş putea doar să le arăt cum este ca ea să joace. Asta am încercat. Dar noii suporteri au ales: ei nu vor fotbal, nici măcar nu ştiu ce e aia. Ei vor scandal şi ură. Cât timp vor rămâne aşa, nici echipa pe care ei o susţin nu va putea fi altfel. Pace!”, a scris Craioveanu în Maxima Sport.

Totodată, surse din anturajul fostului internaţional ne-au dezvăluit că acesta s-a confesat deja apropiaţilor că se gîndeşte serios chiar la o demisie din funcţia de director de imagine a clubulului CS Universitatea Craiova, deoarece nu i-a căzut de loc bine faptul că o parte dintre suporterii prezenţi pe “Ion Oblemenco” l-au înjurat.