Life

Se retrage România de la Eurovision până la urmă? Răspunsul șefului TVR

Șeful TVR, Dan Turturică, a explicat dacă România urmează să nu mai facă parte din concursul muzical Eurovision Song Contest, după ultimele articole din presa rusă.
09.06.2022 | 20:21
Se retrage Romania de la Eurovision pana la urma Raspunsul sefului TVR
Șeful TVR, despre retragerea României de la Eurovision. Ce a spus de concurs. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Directorul general al postului de televiziune a spus dacă țara noastră se retrage până la urmă. Președintele TVR a declarat că a fost citat în mod eronat de jurnaliștii din Rusia, după voturile de la ultima finală.

Șeful TVR, despre retragerea României de la Eurovision. Ce a spus de concurs

Dan Turturică a venit cu explicații după ce presa rusă a anunțat că România renunță la Eurovision Song Contest, subliniind că nu a renunțat la gândul de a acționa în instanță EBU. Șeful TVR vrea să facă o analiză serioasă a regulamentului concursului muzical.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele postului public a vorbit și despre șansele de câștig pe care le are televiziunea în acest sens. În momentul de față respinge ideea de a retrage România de la participarea la show-ul muzical.

„E o traducere «adaptată» a declarațiilor mele de ieri. Varianta corectă este cea redată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Trebuie să o facem cu foarte multă atenţie şi foarte cerebral, mai ales că emoţiile acelor momente s-au mai disipat, astfel încât să obţinem cu adevărat o reparaţie, dar fără să ne stricăm relaţia cu EBU.

Vom da în judecată doar dacă suntem siguri că avem o şansă să câştigăm. O voi discuta în primul rând în Comitetul Director şi, după aceea, în Consiliul de Administraţie al Televiziunii.

ADVERTISEMENT

Pentru asta mai avem ceva vreme. Peste vreo şase luni trebuie să decidem dacă mai participăm sau nu”, a declarat Dan Turturică pentru libertatea.ro.

România, retragere de la Eurovision Song Contest?

În situația în care România va dori să se retragă de la Eurovision Song Contest nu există o procedură anume. Mai exact, țara noastră nu va derula formularul de înscriere la ediția următoare dacă nu vrea să participe.

ADVERTISEMENT

Anul acesta concursul muzical a fost câștigat de Ucraina, după ce organizatorii nu au fost de acord cu punctajele oferite de șase dintre țările participante. Câștigătorii au vândut trofeul în formă de microfon pentru a ajuta armata în războiul cu Rusia.

ADVERTISEMENT