Sporturi

Se retrage Serena Williams? O fostă campioană a dat-o de gol

03.05.2021 | 17:00
Se retrage Serena Williams O fosta campioana a dato de gol
ADVERTISEMENT

La cei 39 de ani ai săi, Serena Williams ia tot mai serios în calcul să pună punct carierei. Nu înainte, însă, de a-și duce la îndeplinire un ultim obiectiv: să cucerească turneul Grand Slam cu numărul 24.

Potrivit bunei sale prietene, Rennae Stubbs, fost lider mondial în clasamentul de dublu, 2021 ar putea fi ultimul sezon în circuitul WTA pentru legendara jucătoare de tenis din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Unul dintre motivele cele mai puternice este fiica ei, Olympia. Serena e pregătită să-și continue viața departe de terenul de tenis”, a dezvăluit australianca într-un interviu acordat recent.

Serena Williams ar putea spune adio tenisului la finalul acestui sezon

Serena și cu mine suntem prietene bune, însă nu am vorbit despre asta în detaliu, nu știu dacă așa va fi, dar eu am o presimțire că acesta ar putea fi ultimul ei sezon în circuit.

ADVERTISEMENT

Cred că va da totul anul acesta, va încerca din răsputeri să cucerească acel titlu major cu numărul 24, însă nu o pot vedea jucând mai mult de-atât.

Unul dintre motivele cele mai puternice este fiica ei, Olympia. Serena e pregătită să-și continue viața departe de terenul de tenis”, a declarat Rennae Stubbs pentru TennisOne.

ADVERTISEMENT

Mouratoglou: „Nu cred că se va retrage. Dacă se află în cea mai bună formă fizică, poate câștiga titluri de Grand Slam”

Pe de altă parte, Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei, este convins că eleva sa nu are de gând să spună adio tenisului înainte de a ridica deasupra capului încă un trofeu de Grand Slam. Iar parcursul de la Melbourne – a fost eliminată în semifinale de japoneza Naomi Osaka – îi oferă suficiente motive să meargă mai departe.

Serena a făcut un efort enorm înainte de Australian Open și a fost în formă pentru a-și atinge obiectivul. Ea vrea să continue la același nivel și vrea să-și îmbunătățească jocul, pentru că așteaptă turneele pe zgură.

ADVERTISEMENT

Cred că poate juca foarte bine pe zgură, trebuie doar să se afle în forma optimă, pentru că pe această surpafață serviciul nu e decisiv și trebuie să muncească mai mult. Simt că dacă fizic e aptă sută la sută, atunci poate fi foarte periculoasă și pe zgură.

Nivelul e foarte ridicat acum, dar cred că dacă Serena se află în cea mai bună formă fizică, atunci poate câștiga titluri de Grand Slam. Nu cred că se va retrage. Dacă se află în cea mai bună formă fizică, poate câștiga titluri de Grand Slam”, a explicat Mouratoglou.

ADVERTISEMENT