News

Se ridică anumite restricții în Capitală începând cu 3 mai. Până la ce oră au voie afară bucureștenii

03.05.2021 | 09:46
Se ridica anumite restrictii in Capitala incepand cu 3 mai Pana la ce ora au voie afara bucurestenii
Se ridică anumite restricții în Capitală începând cu 3 mai. Până la ce oră au voie afară bucureștenii. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Se ridică anumite restricții în Capitală. În condițiile în care rata de infectare a ajuns la sub trei cazuri la mia de locuitori, Bucureștiul iese din scenariul roșu.

Pentru trei zile la rând Bucureștiul a înregistrat o rată de incidență mai mică de 3 la mia de locuitori iar autoritățile au decis relaxarea restricțiilor. 

ADVERTISEMENT

Teatrele, cinematografele și sălile de spectacol se vor redeschide. Totodată, cafenelele și restaurantele vor putea funcționa la interior însă doar cu 30% din capacitate.

Capitala iese din scenariul roșu. Se ridică din restricții

Vestea bună vine în a doua zi de Paște. Capitala a ieșit din scenariul roșu după ce rata de infectare a ajuns sub trei cazuri la mia de locuitori. Așadar, restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele pot primi din nou clienți. Anunțul a fost făcut și de prefectul Capitalei.

ADVERTISEMENT

”Incidența este de 2,62, astfel încât poate fi permisă funcționarea sălilor de spectacol, redusă la 30% din capacitate. De asemenea, este permisă funcționarea restaurantelor, la fel, cu 30% din capacitate”, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica, conform Antena3.

Circulația rămâne restricționată pe timpul nopții

Magazinele se vor închide în continuare la ora 21:00, iar între orele 22:00 – 05:00, circulația va fi restricționată. Bucureștenii vor fi nevoiți să folosească în continuare declarațiile pe propria răspundere.

ADVERTISEMENT

Potrivit legislaţiei din pandemie, când rata de infectare scade la sub 3 cazuri la mia de locuitori, se redeschide activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

”Activitatea este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/ localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, prevede legea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, organizarea şi desfășurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole şi/ sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/ localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT