ADVERTISEMENT
News

Se ridică o parte dintre restricțiile din Capitală. Rata de incidență, sub 3,5 la mie

Autor: Adrian Baciu | 26.04.2021 | 11:27
Se ridică o parte dintre restricțiile din Capitală. Rata de incidență, sub 3,5 la mie
Se ridică o parte dintre restricțiile din Capitală. Rata de incidență, sub 3,5 la mie. Sursa foto: colaj Fanatik

Vești bune pentru locuitorii Capitalei. Se ridică o parte dintre restricțiile impuse de autorități. Măsura vine după ce rata de incidență a scăzut sub 3,5 la mie și a fost anunțată de prefectul Alin Stoica.

ADVERTISEMENT

Oficialul anunță că a fost deja convocat un Comitet pentru Situații de Urgență pentru a se reanaliza situația. Prefectul a anunțat că efectele se vor vedea vineri, sâmbătă, duminică, atunci când se vor elimina restricțiile de circulație și cele ale programului de funcționare pentru unitățile comerciale.

Stoica mai anunță că, deocamdată, cinematografele și restaurantele nu își schimbă programul. Doar sălile de sport urmează să revină la normal în acord cu condițiile din pandemie.

Rata de incidență în Capitală, sub 3,5. Se ridică o parte dintre restricțiile impuse de autorități

După ce a ajuns și la peste 7 la mie rată de infectare, Capitala și-a revenit spectaculos și luni, 26 aprilie, a ajuns la o incidență a cazurilor de sub 3,5, mai exact 3,46.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, autoritățile se pregătesc să ridice o parte importantă din restricțiile impuse în urmă cu câteva săptămâni.

Programul din weekend va reveni la normal, sălile de sport se vor redeschide, iar la o rată de sub 3 la mie urmează să se revină și în restaurante, anunță prefectul Alin Stoica.

”Da, conform legii, la sub 3,5 nu se mai aplică restricțiile pe program în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

ADVERTISEMENT

Am convocat un comitet pentru Situații de Urgență și vom lua o decizie. Cel mai devreme de la ora 00:00, de mâine, ar putea intra în vigoare relaxările. Efectele se vor vedea vineri, sâmbătă și duminică.

Magazinele vor avea același program pe care il au in restul săptămânii. Cinematografele și restaurantele nu își schimbă programul deocamdată, doar sălile de sport.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește restaurantele și cinematografele, acestea vor avea o deschidere treptată: 30% la sub 3 la mie și 50% la sub 1,5 la mie rată de infectare. 

Dacă nu apar lucruri neprevăzute, atunci nu ar trebui să existe surprize”, a spus prefectul Alin Stoica la Digi24.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT