News

Se schimbă contoarele de energie electrică. Zonele în care vor fi înlocuite

În mai multe zone din țară urmează a fi schimbate contoarele de energie electrică, din rețeau Electrica. Unora dintre ele le-au expirat verificarea metrologică.
08.02.2022 | 11:27
Se schimba contoarele de energie electrica Zonele in care vor fi inlocuite
Se schimba contoarele de energie electrica. Sursa foto: Distribuție Energie Electrica Romania
ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de către Distribuție Energie Electrică (DEER). Compania, parte din Electrica, a lansat o licitație care are ca scop demontarea și montarea în jur de 1,5 milioane de contoare.

Demersul este justificat și de faptul că unele contoare nou-instalate nu sunt avizate de Biroului Român de Metrologie Legală.

ADVERTISEMENT

În ce zone urmează a se schimba contoarele electrice și în cât timp se va face acest lucru

Conform DEER zonele unde vor fi înlocuite contoarele electrice sunt Transilvania Nord, Transilvania Sud și Muntenia Nord. Este stabilit și un număr al demontării și montării contoarelor.

”Contoare monofazate demontate si montate: minim 44.500 buc. si maxim 445.000 buc.; – contoare trifazate demontate si montate: minim 5.500 buc. si maxim 55.000 buc”, anunță DEER într-un comunicat, scrie site-ul e-nergia.ro

ADVERTISEMENT

Câștigătorul licitației va avea la dispoziție o perioadă de 36 de luni, mai exact, trei ani, pentru a demonta și înlocui apoi contoarele de energie electrică.

“Demontarea si montarea contoarelor monofazate si trifazate de masura a energiei electrice”, pe 3 loturi, este absolut necesara in vederea asigurararii serviciilor de înlocuire contoare monofazate și trifazate din sucursalele Distributie Energie Electrică Romania, scadente la verificare periodică, în scopul eliminării contoarelor scadente neînlocuite în anii anteriori.

ADVERTISEMENT

Achiziția este necesară datorită:

-Obligațiilor impuse de BRML referitoare la verificarea periodică a contoarelor de energie electrică (Ord. 148/2012 prin care este aprobată Lista Oficială a mijloacelor supuse controlului metrologic legal),

– Asigurarii ritmului necesar de înlocuire a contoarelor pentru a nu avea contoare restante la sfârșitul anului”, mai anunță DEER.

ADVERTISEMENT

Până pe data de 15 martie se pot depune oferte pentru această licitație. DEER este o companie care acoperă optsprezece sucursale din județele:

Vrancea, Galați, Buzău, Dâmbovița, Mureș, Sibiu, Prahova, Cluj, Bihor, Satu-Mare, Maramureș, Covasna, Harghita, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Alba și Brașov.

DEER reprezintă, astfel, 40,7% din teritoriul țării noastre, oferind servicii pentru 3,8 milioane de utilizatori. Compania dispune de o rețea de distribuție de aproape 198.988 de kilometri.

ADVERTISEMENT