ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Se schimbă din nou regula U21 în Liga 1. Ce variantă pregătește Răzvan Burleanu

Autor: Traian Terzian | 26.04.2021 | 16:20
Se schimbă din nou regula U21 în Liga 1. Ce variantă pregătește Răzvan Burleanu
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, pregătește o nouă schimbare în ceea ce privește regula U21 în Liga 1, lucru care ar putea să înfurie și mai tare cluburile. Sursă foto: Sport Pictures

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, pregătește o nouă schimbare în ceea ce privește regula U21 în Liga 1, lucru care ar putea să înfurie și mai tare cluburile.

ADVERTISEMENT

Un președinte al unei academii importante din România a dezvăluit încă de acum două luni că oficialii de la Casa Fotbalului pregătesc o nouă mutare în acest sens.

La finalul anului trecut, Burleanu a vorbit și el despre această modificare și a cerut înțelegere din partea cluburilor, cărora le transmite că regula este în favoarea și nu în defavoarea lor.

Regula U21 din Liga 1 se schimbă încă o dată

Schimbarea reguli U21 în Liga 1 ar urma să fie discutată în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal de joi, și cum Răzvan Burleanu are o susținere importantă este foarte posibil ca noile modificări să fie apliucate și să intre în vigoare din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

În acest moment, echipele din Liga 1 sunt obligate să înceapă meciul cu doi jucători U21 pe teren și unul dintre ei să încheie întâlnirea. Schimbarea constă în faptul că din sezonul viitor, cel de-al doilea fotbalist U21 va trebui să rămână pe gazon cel puțin până la pauză.

Această regulă vine pentru a stopa valul de schimbări rapide făcute de antrenori. În actualul sezon a devenit o practică des întâlnită ca unul dintre cei doi jucători U21 să fie înlocuit la scurt timp după startul jocului.

Burleanu visează de mult la această schimbare

Federația Română de Fotbal va lua această decizia din cauza modului în care pandemia Covid-19 a afectat competiția internă. Pentru că în acest moment au dreptul la cinci schimbări, antrenorilor din Liga 1 este mult mai ușor să înlocuiască un jucător U21 în chiar primele minute sau chiar secunde ale partidelor.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, nu putem să intervenim în timpul competiției, chiar dacă e o situație deloc plăcută. Dacă această regulă va continua și în sezonul următor și vom avea în continuare și cele cinci schimbări, așa cum IFAB permite până în decembrie 2021, cu siguranță al doilea jucător U21 va trebui să rămână în teren cel puțin o repriză”, declara Răzvan Burleanu la finalul anului trecut.

”Dacă se va implementa noua regulă U21 va fi foarte bine, FRF a accelerat maturizarea tinerilor, ne-am bucurat acum doi ani, ne vom bucura și la vară, țineți minte ce vă spun În următoarele decizii ale Comitetului Executiv, vom lua o decizie în ceea ce privește aplicarea acestor reguli pentru următoarele sezoane competiționale”, mai spunea șeful de la Casa Fotbalului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!