Sport

Se schimbă gazonul de pe „Ion Oblemenco”! Unde se va juca derby-ul Universitatea Craiova – FCSB. Foto

Universitatea Craiova se pregătește să revină pe „Ion Oblemenco”. Pe stadion se schimbă gazonul, afectat puternic de festivalul muzican „IntentCity”. 
08.09.2022 | 13:05
Se schimbă gazonul de pe „Ion Oblemenco”! Unde se va juca derby-ul Universitatea Craiova - FCSB. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Stadionul „Ion Oblemenco” a fost blocat vreme de mai bine de o lună și jumătate din cauza festivalului muzical „IntentCity”. Gazonul a fost extrem de afectat, astfel că suprafața de joc a trebuit înlocuită. La arena din Bănie se lucrează intens pentru ca echipa lui Mirel Rădoi să revină cât mai repede „acasă”.

Se schimbă gazonul stadionului din Craiova. Unde se va juca partida dintre Universitatea și FCSB

FANATIK a aflat în exclusivitate că  la arena din Bănie se lucrează și câte zece ore pe zi pentru ca echipa lui Mirel Rădoi să revină cât mai repede „acasă”. Acest lucru se va întâmpla cum nu se poate mai bine pentru olteni.

ADVERTISEMENT

Duminică, 18 septembrie, începând cu ora 21:30, „Știința” va primi vizita FCSB-ului în etapa cu numărul 11 din SuperLiga.

Astfel, sunt șanse foarte mari ca derby-ul să reprezinte meciul revenirii Universității Craiova pe „Ion Oblemenco”, stadion pe care nu s-a mai jucat fotbal din 11 august 2022.

ADVERTISEMENT

La acea dată, U Craiova o învingea pe Zorya Luhansk în manșa secundă a dublei din turul 3 preliminar, scor 3-0, la chiar meciul de debut al antrenorului Mirel Rădoi.

Până la meciul cu FCSB, alb-albaștrii au derby și în etapa a 10-a din SuperLiga. Universitatea Craiova merge în vizită în Gruia, pe terenul lui CFR Cluj. Partida este progrmată duminică, 11 septembrie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Cât timp nu a avut acces pe „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova și-a disputat la Drobeta-Turnu Severin partidele de pe teren propriu. Stadionul din orașul în care s-a născut Rădoi le-a purtat noroc oltenilor.

Acolo, „Știința” obținut trei victorii, toate în campionat, și a bifat un egal, cu Hapoel Beer Sheva, în play-off-ul UEFA Europa Conference League.

ADVERTISEMENT

Cum s-a descurcat U Craiova pe noul „Oblemenco” cu FCSB

Deși se bucură că vor reveni „acasă”, oltenii nu au amintiri plăcute pe „Oblemenco” cu FCSB. Ultima confruntare directă pe acest stadion s-a terminat cu victoria roș-albaștrilor, scor 1-0, în finalul campionatului trecut. Partida a fost decisă atunci de o reușită de excepție a lui Ivan Mamut.

10 noiembrie 2017 este data la care a fost inaugurată noua arenă „Ion Oblemenco”. De atunci și până în prezent s-au jucat nouă derby-uri între U Craiova și FCSB, dintre care doar trei au fost câștigate de olteni. Restul de șase au fost câștigate de gruparea roș-albastră.

  • 30.893 de locuri este capacitatea stadionului „Ion Oblemenco”

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 2,07 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT