News

Se schimbă programa pentru examenele naționale. Ministerul Educației a adoptat noul ordin

05.02.2021 | 12:59
Se schimba programa pentru examenele nationale Ministerul Educatiei a adoptat noul ordin
ADVERTISEMENT

Programa pentru examenele naționale o să se schimbe. Ministrul Educației a anunțat că a adoptat un nou ordin, iar acesta urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Se schimbă programa pentru examenele naționale. Ministerul Educației a adoptat noul ordin

În timpul unei conferințe de presă comune cu ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu a precizat că programa pentru examenele naționale o să sufere modificări. „Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realități a programei de examene naționale, Evaluare națională și Bacalaureat”, a spus el.

ADVERTISEMENT

„Această adaptare s-a făcut ținând cont de realitățile anului școlar 2020-2021”, a adăugat acesta. Ordinul ar putea fi publicat chiar astăzi.

Totodată, ministrul de la Educație a mai informat și că actul normativ vizează tematica pentru examenele naționale: „începând de astăzi, copiii vor ști exact tematica pentru examen. Începând din 22 februarie vor fi publicate testele de antrenament.”

ADVERTISEMENT

„Această adaptare vizează doar tematica de examen. S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a făcut de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult. Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a”, a mai spus el.

În plus, Sorin Cîmpeanu a mai subliniat că se va schimba și structura anului școlar. Astfel, primul semestru se va încheia înaintea vacanței de Crăciun și va avea o durată de 14 săptămâni. Cel de al doilea semestru o să cumuleze 20 de săptămâni.

ADVERTISEMENT

Materia o să fie structurată, pentru a putea fi adaptată celor două semestre. Totuși, ministrul menționează că există și o problemă: notarea și evaluarea elevilor vor trebui făcute într-o perioadă mai scurtă de timp, doar două săptămâni.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat și că mizează „pe sprijinul cadrelor didactice. Nu putem schimba în 3 zile infrastructura școlară”.

ADVERTISEMENT

Miniștrii de la Sănătate și Educație au realizat o conferință de presă comună, pentru a anunța modul în care se va desfășura activitatea în instituțiile de învățământ. Revenirea elevilor în bănci o să înceapă în data de 8 februarie, în funcție de scenariul în care se află localitatea în care se află școala.

ADVERTISEMENT