Fotbal intern

Se schimbă regula tinerilor utilizaţi obligatoriu în Liga 2! Ce modificare trebuie să facă fiecare club în parte

15.12.2018 | 15:29
Se schimba regula tinerilor utilizati obligatoriu in Liga 2 Ce modificare trebuie sa faca fiecare club in parte

Sezonul și modificarea în Liga a doua! De data aceasta se schimbă regula tinerilor utilizaţi în mod obligatoriu! Astfel, pe lângă aprobarea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească fiecare echipă pentru a putea lua startul în competiție de la anul, membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au decis să umble și la alte reguli.

Cea mai importantă modificare a fost efectuată în cadrul Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF). Astfel, de la anul numărul obligatoriu de tineri jucători care trebuie să fie titulari în Liga 2 a scăzut. Din sezonul următor, o formație este nevoită să folosească doi jucători sub 20 de ani, nu trei sub 22 de ani, aşa cum se întâmplă acum.

Se schimbă regula tinerilor utilizaţi obligatoriu în Liga 2! Meciul dintre Universitatea Cluj si Chindia Targoviste din Liga 2 la fotbal, vineri, 7 decembrie 2018, disputat pe Cluj Arena din Cluj-Napoca. © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
Trei jucători de cel mult 22 de ani trebuie să fie pe teren în acest sezon în Liga a doua

Se schimbă regula tinerilor utilizaţi obligatoriu în Liga 2!

Mai mult de atât, pentru a fi sigură că ia startul în noul sezon al Ligii 2, fiecare echipă trebuie să asigure o garanţie financiară. Nu mai puțin de 50.000 de lei trebuie să fie în cont, bani care vor fi achitați în mod obligatoriu înainte de startul competiţiei. Suma va fi returnată către cluburi la finalul sezonului. Nu e singura regulă modificată – de la anul a devenit obligatoriu ca toate cluburile din Liga 2 să pună la dispoziţie un teren de dimensiuni normale care să fie folosit exclusiv pentru copii şi juniori.

Sportul Snagov este prima, în acest moment, în Liga a doua. E urmată la un singur punct distanță de Academica Clinceni și Petrolul Ploiești, pentru ca Universitatea Cluj și Chindia Târgoviște să fie și ele la numai două lungimi distanță. Lupta pentru promovare este una mai tare ca niciodată, în condițiile în care nicio formație nu reușește să se desprindă de pluton. La retrogradare sunt 5 echipe care ar putea scăpa de noile decizii ale Comitetului Executiv în cazul în care nu reușesc să se mențină pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc.

  • 2 jucători de cel mult 20 de ani trebuie să aibă fiecare echipă din Liga a II-a în teren