Fotbal international

Se schimbă regulamentul în Premier League! Ce se va întâmpla cu tehnologia VAR

10.08.2018 | 19:16
Se schimba regulamentul in Premier League Ce se va intampla cu tehnologia VAR

Sezonul 2018-2019 din Premier League va debuta pe 10 august, vineri, cu duelul dintre Leicester şi Manchester United în runda inaugurală. Noua stagiune din fotbalul britanic aduce câteva modificări importante de regulament, iar tehnologia VAR nu va fi utilizată nici în această stagiune.

Se schimbă regulametul în Premier League. Mourinho şi Guardiola vor avea probleme mari
Se schimbă regulametul în Premier League. Ce se întâmplă cu VAR

Una dintre cele mai importante schimbări din noul sezon va li legată de comportamentul antrenorilor la marginea terenului. Tehnicienii care sunt eliminaţi de arbitrul central vor încasa câte o etapă de suspendare la fiecare patru cartonaşe galbene acordate în partida respectivă.

Tabletele şi telefoanele mobile îşi fac apariţia printre schimbările de regulament în Premier League

Antrenorii vor putea să-şi monitorizeze live jucătorii de pe terenul cu ajutorul telefoanele de tip smartphone şi a tabletelor. Astfel, Jose Mourinho şi Pep Guardiola vor avea informaţii în timp real despre performanţele pe care le-au realizat fotbaliştii în partidele din Premier League.

Tehnologia VAR nu va putea fi folosită nici în sezonul 2018-2019 în Premier League. Fanii fotbalului din Anglia se vor putea bucura totuşi de video arbitraj video la partidele din Cupa Ligii Angliei şi Cupa Angliei, însă acest lucru se va întâmpla doar pe arenele omologate.

Partidele disputate în Cupa Ligii Angliei nu vor mai avea prelungiri, iar la finalul celor 90 de minute se va trece direct la executarea loviturilor de la 11 metri.

Manchester United şi Leicester se duelează vineri, de la ora 22:00, în primul meci din noul sezon în Premier League. Trupa lui Jose Mourinho deschide astfel noua stagiune a campionatului britanic, în timp ce Manchester City, campioana en-titre, va juca doar duminică, într-un meci contra celor de la Arsenal.

Perioada de transferuri din Premier League s-a încheiat pe 9 august cu aproximativ 3 săptămâni mai repede faţă de deadline-urile precedente. Pentru prima dată după vara anului 2010, totalul sumelor cheltuite de formaţii engleze este mai mică faţă de perioada anterioară de mercato din vară. În această vară cluburile din Premier League au cheltuit 1,55 miliarde de euro, în timp ce în vara lui 2017  s-au plătit 1,77 miliarde de euro pentru achiziţionarea de jucători.

Fulham, una dintre nou promovatele din Premier League, a cheltuit 114 milioane de euro în această vară pentru achiziţionarea unor jucători importanţi pe piaţa transferurilor din Europa. Trupa condusă de miliardardarul Shahid Khan a încasat 182 de milioane de euro din drepturile de televizare pentru noua stagiune, iar mulţi dintre jucători au venit sub formă de împrumut. Trupa londoneză a plătit 30 de milioane de euro pentru Jean Michelle Seri, sumă achitată şi pentru transferul lui Anguissa. Fulham a achitat alte 20 de milioane de euro pentru Aleksandar Mitrovic, în timp ce Mawson, Bryan, Fabri şi Le Marchand au fost aduşi pentru o sumă totală de aproximativ 35 de milioane de euro. La echipa londoneză au mai sosit în această vară sub formă de împrumut jucători precum Andre Schurrle, Rico, Fosu Mensah sau Chambers.

Vineri
22:00 Manchester United – Leicester

Sâmbătă
14:30 Newcastle – Tottenham
17:00 Bournemouth – Cardiff
17:00 Fulham – Crystal Palace
17:00 Huddlersfield – Chelsea
17:00 Watford – Brighton
19:30 Wolverhampton – Everton

Duminică
15:30 Liverpool – West Ham
15:30 Southampton – Burnley
18:00 Arsenal – Manchester City