Fotbal intern

S-a decis! Câte echipe în play-off şi play-out. Cînd începe sezonul!

UPDATE. Noul campionat va începe pe 14 iulie, sezonul urmând să fie deschis de Supercupa României, între Viitorul şi FC Voluntari, meci care va avea loc la Botoşani pe 9 iulie 2017....
27.06.2017 | 14:58
Sa decis Cate echipe in playoff si playout Cind incepe sezonul

UPDATE. Noul campionat va începe pe 14 iulie, sezonul urmând să fie deschis de Supercupa României, între Viitorul şi FC Voluntari, meci care va avea loc la Botoşani pe 9 iulie 2017.

UPDATE. Şedinţa Comitetului Executiv a luat final. Sezonul 2017-2018 se va desfăşura după acelaşi sistem ca în anul precedent, urmând să existe sezon regulat, urmat de play-off şi play-out cu şase, respectiv opt echipe.

UPDATE. A început şedinţa. Valeriu Argăseală a venit la 11:25 şi s-a îndreptat către sală. Acesta a declarat: “Mai bine vorbim după. Vedem ce o să decidem azi”.

Comitetul Executiv din cadrul FRF se întruneşte marţi cu începere de la ora 12:00, iar şedinţa se anunţă foarte importantă.Motivul? Se poate decide chiar schimbarea sistemului competiţional. Iar FRF şi LPF propun două variante distincte.

Şefii forului condus de Răzvan Burleanu au apelat la o firmă din Olanda pentru a analiza cea mai bună soluţie pentru campionatul românesc, iar rezultatul a fost un sistem cu play-off şi play-out.

Echipele din play-out ar urma să fie împărţite însă în două grupe, iar câştigătoarele celor două grupe ar urma să dispute un baraj. Un al doilea baraj ar urma să aibă loc între învingătoarea celui din play-out şi ultima clasată din play-off, pentru un loc în Europa League.

Pe de altă parte, LPF propune o repartizare invers faţă de cea care are loc acum: 8 echipe în play-off şi 6 în play-out.Însă totul urmează să se decidă în cursul zilei de marţi.

Ce spune LPF!

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan a scris pe pagina sa oficială de facebook:

Cu rea-credinţă, Federaţia Română de Fotbal refuză să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Executiv de mâine, discutarea convenţiei anuale dintre FRF şi LPF, în ciuda faptului că Liga a solicitat acest lucru încă din data de 7 iunie.

Mai mult de atât, Federaţia vrea să analizeze o modificare a sistemului competiţional, cu toate că majoritatea cluburilor din Liga 1 a solicitat menţinerea actualului sistem. Cluburile din Liga 1 nu au cerut Federaţiei să contracteze o firmă din străinătate pentru a analiza modificarea sistemului de organizare al Ligii 1.

Mai sunt 2 săptămâni până la începerea noului campionat, iar Federaţia continuă să îngreuneze activitatea cluburilor din Liga 1 care nu ştiu programul competiţional al sezonului următor, deoarece el nu a fost aprobat de Comitetul Executiv al FRF, cu toate că a fost transmis de Ligă încă din 11 mai”.

19489299_456876304685140_331585383_n

În schimb, în cadrul unei retorici goale de conţinut, reprezentanţii Federaţiei continuă să ne vorbească despre transparenţă, dialog instituţional, principiul autonomiei şi subsidiarităţii, etc.

Repet ceea ce am spus de mai multe ori, în ultima vreme: deciziile privind Liga 1 aparţin celor 14 cluburi membre ale LPF. De altfel, aşa se întâmplă în tot fotbalul modern. Chiar de curând, UEFA a decis ca ligile profesioniste să fie incluse în procesul de luare a deciziilor la nivelul fotbalului european, fiind un actor important al fenomenului.

Iată că FRF, prin atitudinea sa, continuă să fie în afara unui trend european